ismét a senior kategória

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

ismét a senior kategória

HozzászólásSzerző: HuLa02 » 2011.07.09. 16:07

Kedves HFTA elnökségi tagok,
kedves Sporttársaim!

Móron egyrészt érdekes verseny volt, másrészt rendkívüli HFTA elnökségi üles. Ez a kettő együtt adott indítást nekem, hogy "tollat ragadjak".
Móron az utolsó célok között volt egy furmányos, csak fekve, oldalról, kinyújtott lábbal támasztva lőhető cél, egy fa mögé elrejtve. Ezt én, hiába próbáltam jobbról és balról, azért nem tudtam - még koppanásig sem - meglőni, mert egyszerűen a nyakam nem hajlott meg, hogy a fejemet fekvő helyzetben fel tudjam emelni, közel függőlegesre. Nem beszélve a teljesen kifordított gerincről és más "alkatrészekről".

Külön kategóriája van az ifjúságiaknak, akiknél sem ez, sem más a test (és szellem) mozgásával, mozgatásával kapcsolatban fel sem merül hasonló probléma. Úgy gondolom, hogy a 60 év felettieknek lényegesen több problémát jelent egy versenyen részt venni, és életkori korlátainak megfelelően eredményesen szerepelni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy - bár jelenleg talán két-három versenyző van 60 év felett - többen vannak 50 és 60 között, akik rövidesen ebbe, a jelenleg még el nem ismert kategóriába fognak tartozni.
Ezért kérem úgy az elnökségi tagokat, mind minden versenyzőtársamat, hogy támogassák a senior kategória meghatározását és felvételét a HFTA korcsoportok közé.
Jószerencsét!
HuLa
HuLa02

Re: ismét a senior kategória

HozzászólásSzerző: Gayer Attila » 2011.07.09. 17:18

:tasli: Teljes mértékben egyetértek,tisztes-őszes halántékú úri barátommal, csak az egészben az a legnagyobb bibi, hogy Kalmár Ferink,/de jó,hogy vagy nekünk ! /-nek is kellett látnia a versenyzők összetételét, meg azt, hogy MK-Kupára rendezi be a pályát, és akkor bizony nem illett volna, teljesen fa mögé dugni a célt !
Jó, hogy nem volt nálam fűrész, mert a kilzon 50%-áig, levágtam volna !
FT:WaltherLG-90 + Niko S. 6-24X56
Gayer Attila

HozzászólásSzerző: Orosz Jankó » 2011.07.09. 17:26

Laci neked teljesen igazad van törekvéseidben csak támogatni tudlak. Szerintem semmibe sem kerülne még egy kategória indítása ha csak nem az a három érem. :up: :catapult:
nyílt irányzékos csúzli
Orosz Jankó

HozzászólásSzerző: AirArms » 2011.07.09. 20:27

HuLa02 írta:Ezért kérem úgy az elnökségi tagokat, mind minden versenyzőtársamat, hogy támogassák a senior kategória meghatározását és felvételét a HFTA korcsoportok közé.
Jószerencsét!
HuLa

Teljesen egyet értek veled és már nagyon várom várom, hogy legyen ilyen kategória :shock: :shock:

Szerintem HFT Mk versenyen sem kellene szivatós pályát építeni, nehezet azt igen.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: kojak » 2011.07.09. 21:30

AirArms írta:
HuLa02 írta:Ezért kérem úgy az elnökségi tagokat, mind minden versenyzőtársamat, hogy támogassák a senior kategória meghatározását és felvételét a HFTA korcsoportok közé.
Jószerencsét!
HuLa

Teljesen egyet értek veled és már nagyon várom várom, hogy legyen ilyen kategória :shock: :shock:

Szerintem HFT Mk versenyen sem kellene szivatós pályát építeni, nehezet azt igen.

Megint csináljunk egy olyan kategóriát, amely összevonással járhat ha nincs meg a megfelelő létszám, vagy inkább gondolkodjunk el azon, hogy a pályaépítés végre ne K..B.....os legyen.
Erre javasolnám következő közgyűlésen napirendbe tűzni az MK kupákon való ellenőrzést szúrópróba szerűen, pl. távolságmérővel a szövetség részéről. Azt hiszem vagyunk elegen versenybírók ahhoz, hogy ez ne okozzon akkora problémát, és mindjárt elégedettebbek a versenyzők - nemcsak morgolódnak, hogy ez sem volt jó, az sem volt jó-. Szétlövéssel el lehet dönteni az MK fordulót is, hogy ha túl sok egyforma eredmény születik, de szerencsére a szél is fúj.
kojak

HozzászólásSzerző: AirArms » 2011.07.09. 22:16

kojak írta:Megint csináljunk egy olyan kategóriát, amely összevonással járhat ha nincs meg a megfelelő létszám, vagy inkább gondolkodjunk el azon, hogy a pályaépítés végre ne K..B.....os legyen.
Erre javasolnám következő közgyűlésen napirendbe tűzni az MK kupákon való ellenőrzést szúrópróba szerűen, pl. távolságmérővel a szövetség részéről. Azt hiszem vagyunk elegen versenybírók ahhoz, hogy ez ne okozzon akkora problémát, és mindjárt elégedettebbek a versenyzők - nemcsak morgolódnak, hogy ez sem volt jó, az sem volt jó-. Szétlövéssel el lehet dönteni az MK fordulót is, hogy ha túl sok egyforma eredmény születik, de szerencsére a szél is fúj.

Én sem ragaszkodom a túl sok kategóriához de ha van ifjúsági akkor ilyen is lehetne. A pályák építésére vannak jó szabályok, de vannak olyan rendezők akik úgy építenek, hogy a szabályokat éppen betartják de a határokra kitett célokkal feleslegesen nehezítik a versenyt amire nincs semmi szükség. Az MK versenyeken most is kell lennie versenyellenőrnek aki megakadályozhatná, hogy ne legyenek ilyen célok.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Gayer Attila » 2011.07.10. 07:32

Kojak írta:Megint csináljunk egy olyan kategóriát, amely összevonással járhat ha nincs meg a megfelelő létszám, vagy inkább gondolkodjunk el azon, hogy a pályaépítés végre ne K..B.....os legyen.

Ha ennyien tudjuk, hogy hogyan és mit kéne változtatni, akkor miért nem úgy csináljuk ?

https://picasaweb.google.com/1083498192 ... directlink
FT:WaltherLG-90 + Niko S. 6-24X56
Gayer Attila

HozzászólásSzerző: kzozee » 2011.07.10. 12:03

Nekem kellemetlenül nagyokat kell hajolnom, amikor az alacsony növésű sporttársak építik a pályát.
Javaslom egy új kategória felállítását 190 centi felett!! :evil:
kzozee

HozzászólásSzerző: kzozee » 2011.07.10. 17:24

Egy tiltólistás barátunk hozzászólását tolmácsolom a témában.

Tisztelt sport társak,
A verseny MK forduló volt, nem holmi buli lövészet! A pálya kitűnő volt, és még így is elmarad a nemzetközi szinttől (nehézség)!
Ha szabálytalan célt talál valaki, akkor jelezze , mert utána a morgolódása saját magát minősíti!
Tudom, hogy egyes emberkéknek a pizsipartys, sütögetős buli versenyek a FT- HFT de aki komolyan gondolja az fejlődni szeretne!
A pályát végig mértem, kb 1-1,5 méter volt a differencia, és +1 méter megengedett!
Tessék olyan versenyeket szervezni, ahol a kényelmes pozícióból lőhető a pálya.
De engedtessék meg a tét mérkőzésen a normális pálya építését!
Javasolnám a kollegáknak átolvasni a szabálykönyvet!
Ahogy nézegettem a profi kritikusokat ,3-4 ponttal lőttek kevesebbet minta kényelmes versenyeken!
Javasolnám a gyakorlást nekik, mert a 60-70 pontos átlag eredményük (120 ból) nem feltétlen a pálya építő hibája!
El kéne (vagy képeken) látogatni a szomszédba (PL) és megnézni milyen HFT pályával várják a versenyzőket!
Tiszta szívből gratulálok a Kalmár Ferinek, hogy ilyen színvonalas versenyt hozott létre!
Kiváló lő pozíciók (nem beton vas) de, nem unalmas versennyel járult hozzá a forduló megrendezéséhez!

Üdv : Paya
kzozee

HozzászólásSzerző: Zo-Lee » 2011.07.10. 21:20

kzozee írta:Nekem kellemetlenül nagyokat kell hajolnom, amikor az alacsony növésű sporttársak építik a pályát.
Javaslom egy új kategória felállítását 190 centi felett!! :evil:

Akkor csak ketten fogunk versengeni?!
Anschütz 2002 SA,Hawke Air Max 3-9x40 OA
Zo-Lee
MFTSZ versenyző

Következő

Vissza: Versenyek és egyéb események