Dunántúl Kupa VIII. forduló

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Re: Dunántúl Kupa VIII. forduló

HozzászólásSzerző: Sako » 2010.11.30. 20:44

AirArms írta:Ti tudjátok, én örülnék ha igazatok lenne de most is ezt mondom a kötelező helyszínválasztás miatt fejezték be értékelhetően ilyen kevesen és azok egy kivételével mind hazai versenyzők voltak. Mert ha valaki látta, hogy egy helyszínre nem tud elmenni kétszer akkor abbahagyta és nem ment el a többire sem. A szövetség a jövő évi versenynaptárban az egyesületi versenyek rendezésébe és idejébe nem tud beleszólni csak a rendező klubokon múlik minden.

Béla! Nem kétszer, hanem csak egyszer kell elmenni minden helyszínre! Aztán már csak egy versenyre, ami bárhol lehet a négy közül.
Ez azért van, hogy mind a négy rendezőt egyszer illik meglátogatni.
Azért azt se felejtsd el, hogy az idei évre jelentősen rányomta a bélyegét a VB! Aki indulni akart a VB-n az természetesen az ottani versenyekre koncentrált. De a jövő évi VB itt lesz a szomszédban az olaszoknál. Oda a helyszínre nem hiszem , hogy sokan mennének el gyakorolni, hogy megismerjék. Nincs más , mint minél több olyan versenyre elmenni , ami 1, ismeretlen, 2,megfelelő nehézségi fokozatú, 3, minél több 40-50 méteres pályával rendelkezik. A mi VB-nk után is volt olyan hang, hogy ennyi és ilyen hosszú pálya soha nem volt építve a versenyeken. Igen , nem volt. Miért? Mert vagy nem volt elég hely, vagy a rendező inkább a versenyzők kegyeit keresve könnyebb pályákat épített. El kell dönteni, hogy milyen szinten akarunk versenyezni és meg kell találni a helyes középutat, ami biztosítja a nemzetközi porondra készülők felkészítését és ugyanakkor a "hobbi" lövészek (mint jómagam is) számára is ad szórakozási lehetőséget. Nem lesz könnyű, de meg lehet oldani.
Sako

HozzászólásSzerző: Sako » 2010.11.30. 20:51

LongRifle írta:Kedves Sako,

én szurkolok nektek, mert példát mutattok! Mind összefogásban, mind lelkesedésben, mind vendéglátásban és főleg szervezésben!
Arra kérnélek, NE változtassatok az idei szisztémán, mert ez egy jó összefogás!
Aki nem akar, ne menjen! Majd lesz helyette más/mások!
A fanyalgó rossz szájízűekkel pedig ne foglalkozzatok, az élet megy tovább, ami titeket erősít!

Így tovább! Hajrá!

LongRifle

Kedves Long Rifle!
Köszönjük a biztatást. Megpróbáljuk jól csinálni és remélem így is fogjuk. Előbb vagy utóbb mások is rájönnek, hogy csak a közösen végzett munka visz előre. Nekem az a véleményem, hogy egy olyan kupasorozat aminek négy rendezője van, csak úgy működhet, ha mind a négy rendezőt meglátogatják a versenyzők. Én nem értem az ellenvéleményeket. Bármilyen versenysorozatnál előírás a fele +1 versenyen való részvétel. Tulajdonképpen itt is csupán erről van szó.
Üdv Sako
Sako

HozzászólásSzerző: AirArms » 2010.11.30. 23:06

Sako írta:Béla! Nem kétszer, hanem csak egyszer kell elmenni minden helyszínre! Aztán már csak egy versenyre, ami bárhol lehet a négy közül.
Ez azért van, hogy mind a négy rendezőt egyszer illik meglátogatni.
Azért azt se felejtsd el, hogy az idei évre jelentősen rányomta a bélyegét a VB! Aki indulni akart a VB-n az természetesen az ottani versenyekre koncentrált. De a jövő évi VB itt lesz a szomszédban az olaszoknál. Oda a helyszínre nem hiszem , hogy sokan mennének el gyakorolni, hogy megismerjék. Nincs más , mint minél több olyan versenyre elmenni , ami 1, ismeretlen, 2,megfelelő nehézségi fokozatú, 3, minél több 40-50 méteres pályával rendelkezik. A mi VB-nk után is volt olyan hang, hogy ennyi és ilyen hosszú pálya soha nem volt építve a versenyeken. Igen , nem volt. Miért? Mert vagy nem volt elég hely, vagy a rendező inkább a versenyzők kegyeit keresve könnyebb pályákat épített. El kell dönteni, hogy milyen szinten akarunk versenyezni és meg kell találni a helyes középutat, ami biztosítja a nemzetközi porondra készülők felkészítését és ugyanakkor a "hobbi" lövészek (mint jómagam is) számára is ad szórakozási lehetőséget. Nem lesz könnyű, de meg lehet oldani.

"Nem kétszer, hanem csak egyszer kell elmenni minden helyszínre!"

Az előírt helyszínek miatt nem is mentek el többször.

"Ez azért van, hogy mind a négy rendezőt egyszer illik meglátogatni."

Az illik és a kötelező versenylátogatás között nagy a különbség, ha nem lenne az biztosan minden
versenyen több lenne az induló.

Egy valamit sikerült elérnetek a legaktívabb kategóriában kettő versenyző ért el
értékelhető eredményt ez idei rekord.
Remélem tévedek és jövőre nem így lesz de az biztos a kötelező erőltetett dolgokat sokan nem szeretik
nem is csinálják meg. Biztosan lenne más megoldás is.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Dino » 2010.11.30. 23:50

Béla, tavaly nem volt kötelező, akkor is ketten voltunk értékelhetők... Jöttél volna el inkább, mindjárt 50%-al emeltük volna a szintet :-)
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: Dino » 2010.11.30. 23:53

Ja, mivel nem esett meg róla szó: ebédre bográcsos csülkös bab volt vaddisznó hússal. Nagyon duzzogva sikerült csak legyőzni :-)
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: kzozee » 2010.12.01. 00:12

Bocsi, hogy hozzátok képest kezdőként beleszólok a vitátokba, de szerintem már túl van ez ragozva. Mindketten a sport jövője, és az önfeledt jelene miatt dolgoztok, szerintem el kellene fogadni egymás álláspontját. nem hiszem, hogy túl messze van egyébként, és tudomásul kellene venni, hogy az elv olyan mint a fing: tartja az ember amíg bírja.

Ha 4 helyszine van egy kupasorozatnak, akkor úgy igazságos, hogy minden pályán összemérjék magukat a versenyzők. Hogy miért? Mert lehetnek eltérő nehézségű versenyek, és így nem lene igazságos esetleg egy kupa sorsa. Ráadásul a kupában társult egyesületek iránti tisztelet is azt kívánja, hogy mndenkit meglátogassanak.
EZ már tényleg nem az én kompetenciám, de akár még Tatabánya is "benevezhetne" a kupasorozatba, és öt helyszínen mehetne versengés. Amúgy is ott volt a Turul csapat elég sok dunántúli versenyen.

Az idei év egyébként valóban a VB jegyében zajlott és Debrecen körül forgott, ráadásul a depreceni és püspöladányi srácok ki is tettek magukért a versenyszervezésben, néha szombaton és vasárnap is volt verseny. Hozzátenném, hogy ebből jelentős mennyiség HFT volt, amit a dunántúlon nem annyira erőltetnek.

Nem tudom hány százaléka a versenyőknek " kihegyezett kupafun", de én olyankor is szívesen versenyzek, ha nem számít be a kupába, vagy nem vagyok érintett az adott kupasorozatban. Kizárólag a versenyért megyek, nem a kupáért, az adott versenyen elért esetleges jó eredmény amúgy is éremmel, és elismeréssel jár.

Ha már az elismerésnél tartunk:

Számomra méltánytalan, és nem megfelelően ünnepélyes egy - a kupaforduló utolsó versenyén- néhány ottmaradt versnyző előtt zajló MK bajnoki díjátadás.

Ezért azt javaslom, hogy az FT és HFT kupa hivatalos végeredmény kihírdetése és ünneplése egyszerre, egy időben, és a versenyektől eltérő időben történjen. Arra gondolok, hogy az év utolsó 6 hetében egy péntek esti bulit/ünnepséget tarthatnánk, ahol a ország lehetőleg összes FT-HFT lövésze megjelenne.
Vannak olyan hotelek, ahol 3-5 000.-Ft-ért kapnánk szállást, tehát alig nagyobb költség mint egy hétvégi verseny. Itt alkalom lenne, hogy a versenyen kívül vidámabb hangulatban átbeszéljük az elmúlt évet, megtervezzük az elkövetkezőt, és gyógyítsuk a vélt vagy valós sérelmeket. Aztán szombaton reggeli után mindenki mehet haza, nem marad le a családi hétvégéről.

A könnyebb és szervezettebb ügyintézést bonyolíthatná az elnökség, vagy akár el is határolhatná az erre szükséges összeget a beszedett díjakból, így még ez a viszonylag kisebb összeg sem jelentkezne egyszeri megfizetésként.

Azt gondolom, hogy évente ezt az egy estét minden sporttársunk "feláldozhatná" az azévi bajnokok kellő ünneplése, és a közösen eltöltött barátságos időtöltés oltárán.

Folyton az utánpótlás fontosságáról hallok regéket, különböző jövőképekről, miközben a jelen állandó torzsalkodás, és vita. Szerintem az alapoknál kellene rendet tenni, mert ilyen körülmények között ha egy érdeklődő erre téved, és beleszagol al puskaporos levegőbe (holott ez légfegyveres sport) már tovább is megy egy ajtóval.

Fontoljátok meg, és ha lehet, tegyünk ezügyben.

Uff, én beszéltem
kzozee

HozzászólásSzerző: AirArms » 2010.12.01. 00:40

Dino írta:Béla, tavaly nem volt kötelező, akkor is ketten voltunk értékelhetők... Jöttél volna el inkább, mindjárt 50%-al emeltük volna a szintet :-)

Igen, akkor hárman lettünk volna :-))

De mi legalább ott voltunk :!:
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Dino » 2010.12.01. 10:41

Toyota indián testvér jol beszélt, én abszolúte támogatom az ötletet!
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: AirArms » 2010.12.01. 11:05

Dino írta:Toyota indián testvér jol beszélt, én abszolúte támogatom az ötletet!

Tényleg jól beszélt, jó lenne egy idényzáró összejövetel, az MSSZ is csinál hasonlókat de nekik könnyű mert van sok alkalmas helyük és sokan vannak. Mi is csinálhatnánk egy összejövetelt lehetne benne szórakoztató lövészet kaja, pia és ünnepélyes eredményhirdetés, de kéne rá helyszín. A komáromi lövészklub szokott ilyet rendezni voltam már ott többször de nekik fűthető a lő csarnokuk.
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Dino » 2010.12.01. 11:34

AirArms írta:Mi is csinálhatnánk egy összejövetelt lehetne benne szórakoztató lövészet kaja, pia...

Jó lesz az ha részegen lövöldözünk valahol? :evil:
Dino
MFTSZ Elnök

ElőzőKövetkező

Vissza: Versenyek és egyéb események