Dunántúl Kupa VIII. forduló

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Re: Dunántúl Kupa VIII. forduló

HozzászólásSzerző: kzozee » 2010.11.29. 16:42

AirArms írta:
Sako írta:Kedves Béla!Ha emlékezetem nem csal , elmondtam Neked szombaton este...

Tényleg beszéltünk és tényleg elmondtad, hogy így döntöttünk és ennyi. Én már beszéltem a Payával, hogy ne adja vissza a díjat. Nem volt egyértelmű a dolog főleg az utólagos fénykép törlések miatt. Csak egy kevés információ kellett volna és egy hozzászólást sem írt volna senki.

Ha tényleg mindenkit ennyire feszélyez a kupa, küldjétek el nekem. Kirakom a polcra, olyan helyen még úgy sem kaptam, ahol nem is voltam, ti meg megnyugodhattok :evil:
kzozee

HozzászólásSzerző: kzozee » 2010.11.29. 16:46

paja írta:
"Ez a veszedelem ami ebbe a országba folyik!
A rosszakat el kell ítélni!"
http://www.youtube.com/watch?v=R4lIAHZ-wNY

FÁKLYA' NIGGA' :evil:
"sok itt a köcsög" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kzozee

HozzászólásSzerző: Dino » 2010.11.29. 16:48

Pilátus írta:Meg különben is ott mindig jó idő van :up:

Ezt szerintem nem Jákra értetted :evil: Bár most kivételesen napsütés, szinte(!) szélcsend volt. Külön kiemelném a lőállásoknál kitett ülő-trepniket, így nem kellett a 20cm-es sárba ülni! :respect: Igaz, Q-n csúszott :evil:
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: AirArms » 2010.11.29. 21:39

Tisztelt Dunántúl Kupát rendező egyesületek!

Az egyik hozzászólásban írtátok, hogy jövőre is megrendezitek a kupasorozatot aminek nagyon örülök mert jók a versenyek és igyekszem majd értékelhetően befejezni. Azt is írtátok, hogy az értékelési szabályok maradnak. Én nem akarok beleszólni a dolgotokba de át kellene gondolni a kötelező helyszín választás kérdését. Ezt azért írom mert nézzétek meg a végeredményt az összes értékelhető versenyző között csak egy valaki volt aki nem a rendező egyesületek tagja. Valami oka ennek biztosan van remélem megoldjátok, hogy jövőre ne ilyen eredmény legyen.

Scheirich Béla
TBVLK-lövészklub
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Sako » 2010.11.29. 22:03

AirArms írta:Tisztelt Dunántúl Kupát rendező egyesületek!

Az egyik hozzászólásban írtátok, hogy jövőre is megrendezitek a kupasorozatot aminek nagyon örülök mert jók a versenyek és igyekszem majd értékelhetően befejezni. Azt is írtátok, hogy az értékelési szabályok maradnak. Én nem akarok beleszólni a dolgotokba de át kellene gondolni a kötelező helyszín választás kérdését. Ezt azért írom mert nézzétek meg a végeredményt az összes értékelhető versenyző között csak egy valaki volt aki nem a rendező egyesületek tagja. Valami oka ennek biztosan van remélem megoldjátok, hogy jövőre ne ilyen eredmény legyen.

Scheirich Béla
TBVLK-lövészklub

Béla!
Ha mindegyik egyesület maga rendezne kupát akkor oda kéne elmenni. Így meg csupán egyszer kell elmenni egy egy helyszínre. Ez a lényege az egésznek, mert így tényleg nincs két egyforma verseny. És ez a kihívás ebben. Ha az éllovasok elmennek az olasz VB-re ott is az ismeretlen helyszínnel találkoznak. A felkészülést ez is segíti. Sőt még egy új helyszín is képbe került.
Az, hogy kevesen jöttek el, annak is köszönhető, hogy az MK versenyek nem voltak megrendezhetők az egyesületi versenyekkel egyben. Aztán a rászervezés is nekünk "segített". Én nem várom el, hogy pl a Debreceniek ne tartsanak versenyt akkor, amikor mi. De az azért elvárható lenne, hogy az az egyesület, amelyik "elérhető" távolságban van , ne akkor rendezzen versenyt amikor a másik. Ezt természetesen oda-vissza értem. Végre el kéne jutni oda, hogy ne egymás ellenében, hanem egymást segítve dolgozzunk.
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy mi vagyunk a legrosszabban elérhető helyen. De annak nagyon tudok örülni, hogy tőlünk szinte mindenki elismeréssel távozott. Persze ezt csupán a rendezésre értem és nem az eredményességre. Mindig is igyekeztünk olyan versenypályákat építeni, amik kihívást jelentettek a versenyzőknek. És a fejlődéshez kihívás kell.

Tehát most is csak azt tudom mondani, hogy négy egyesület-négy helyszín+ egy verseny kell az értékeléshez.
Sako

HozzászólásSzerző: sörnyitó » 2010.11.29. 22:48

Dino írta:Ezt szerintem nem Jákra értetted :evil: Bár most kivételesen napsütés, szinte(!) szélcsend volt. Külön kiemelném a lőállásoknál kitett ülő-trepniket, így nem kellett a 20cm-es sárba ülni! :respect: Igaz, Q-n csúszott :evil:

Neked senki sem szólt, hogy attól, hogy ott a műanyag, még lehet ülőpárnát is használni? :evil:
sörnyitó
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: sörnyitó » 2010.11.29. 23:01

AirArms írta:Tisztelt Dunántúl Kupát rendező egyesületek!

Scheirich Béla
TBVLK-lövészklub

Béla,
azt hiszem, úgy általában el kell(ene) gondolkozni azon, mi lehet a baj. Nézd meg az MK-t. A PCP7.5-ben volt 27 induló, és ebből értékelt lett 9. Jó, volt olyan ember, aki más kategóriában is lőtt, és esetleg ott értékelt is lett, de nem sok. A 13 rugós indulóból értékelve lett 6. Ha a pár párhuzamos indulót leszámítjuk, akkor nagyjából 37-38(?) indulóból lett 15 értékelt... És jópár olyan ember volt, aki csak egy MK fordulóra ment el...Ezt nagyobb problémának érzem annál, hogy a Dunántúl Kupában hány értékelt versenyző lett.
Ahogyan nézem, a HFT helyzete sem rózsásabb, 40 feletti indulóból lett talán 15 értékelt? Nem ebbe a topicba tartozik ugyan, de ezt tényleg problémának érzem.
Az, hogy jövőre a Dunántúl Kupában hány értékelt lesz, csak attól függ, hogy hányan jönnek el. :)
Ják és Zsira elég rossz helyzetben van a közlekedési viszonyokat tekintve. Tőlünk másfél óra egy autópálya, de mi is pont ugyanazokon az utakon és ugyanannyit utazunk egy-egy versenyre, amennyire a többiek tőlünk vannak...Ez van.
sörnyitó
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: kojak » 2010.11.29. 23:07

AirArms írta:Tisztelt Dunántúl Kupát rendező egyesületek!]

Scheirich Béla
TBVLK-lövészklub

Bekapcsolódnék a hozzászólásokba, ugyanis eddig egyéb elfoglaltságaim voltak. De mindenben egyetértek a többi rendező egyesületek vezetőivel, ugyanis együtt hoztuk meg a döntést, és a 3. helyezést FAIR-play díjnak szántuk Paya sporttársunknak, de ha már tovább adta a díjat, akkor külön a legelső versenyünkre egy FAIR-play díjat készíttetünk neki. Természetesen, ha elfogadja. Nem a kötelező helyszínválasztáson kell gondolkodni, inkább a jövő évi versenynaptáron kellene elgondolkodni a Szövetségnek is. Azt kellene kitűzni célnak, hogy minél színesebb és változatosabb versenyeken vehessünk részt.
kojak

HozzászólásSzerző: LongRifle » 2010.11.30. 00:19

Kedves Sako,

én szurkolok nektek, mert példát mutattok! Mind összefogásban, mind lelkesedésben, mind vendéglátásban és főleg szervezésben!
Arra kérnélek, NE változtassatok az idei szisztémán, mert ez egy jó összefogás!
Aki nem akar, ne menjen! Majd lesz helyette más/mások!
A fanyalgó rossz szájízűekkel pedig ne foglalkozzatok, az élet megy tovább, ami titeket erősít!

Így tovább! Hajrá!

LongRifle
LongRifle

HozzászólásSzerző: AirArms » 2010.11.30. 01:02

kojak írta:Bekapcsolódnék a hozzászólásokba, ugyanis eddig egyéb elfoglaltságaim voltak. De mindenben egyetértek a többi rendező egyesületek vezetőivel, ugyanis együtt hoztuk meg a döntést, és a 3. helyezést FAIR-play díjnak szántuk Paya sporttársunknak, de ha már tovább adta a díjat, akkor külön a legelső versenyünkre egy FAIR-play díjat készíttetünk neki. Természetesen, ha elfogadja. Nem a kötelező helyszínválasztáson kell gondolkodni, inkább a jövő évi versenynaptáron kellene elgondolkodni a Szövetségnek is. Azt kellene kitűzni célnak, hogy minél színesebb és változatosabb versenyeken vehessünk részt.

Ti tudjátok, én örülnék ha igazatok lenne de most is ezt mondom a kötelező helyszínválasztás miatt fejezték be értékelhetően ilyen kevesen és azok egy kivételével mind hazai versenyzők voltak. Mert ha valaki látta, hogy egy helyszínre nem tud elmenni kétszer akkor abbahagyta és nem ment el a többire sem. A szövetség a jövő évi versenynaptárban az egyesületi versenyek rendezésébe és idejébe nem tud beleszólni csak a rendező klubokon múlik minden.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

ElőzőKövetkező

Vissza: Versenyek és egyéb események