Morsko, 2010 április 23-24.

Külföldi FT és HFT versenyekkel kapcsolatos témák

Re: Morsko, 2010 április 23-24.

HozzászólásSzerző: Sam6 » 2010.04.27. 19:16

Sam6
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: doki » 2010.04.28. 22:18

Bogyo írta:Valakinek nincs véletlenül képe arról, hogy az Adam hogyan lövi a térdelőt? Mert ahogy nézem a képeket, Pisti is a párnán térdelt, nem a földön, de szerencsére az nem zavarta a bírót.

Hát a Zozó képei alapján Adam úgy lőtte a térdelőt ahogyan a bíró elvárta. Neked viszont túl nagy a párnád ahhoz, hogy lehessen úgy lőni, ahogy le van ide írva. Mert az nem baj, ha a térded alatt van a párna (hogy a térded tisztán maradjon, de közben a födön kell legyen - ez volt Pisti esetében), de ezek szerint ott nem lehet vastag a párna... a te párnád meg nem fér el úgy a térded alatt. Illetve nem lapítható úgy ki... Amikor meg a bíró begyűrette veled a sípcsontod alá, akkor meg meg is emelte a lábad a párna, amitől a lábujjad alig ért le, és instabil lett a tartás... Nem kéne egy normál méretű párnára váltani?
Bogyo írta:Egy a lényeg, egy remek versenyen vehettünk részt. Remélem, hogy a pályák nehézségi szintje nálunk is hasonló lesz a jövőben, mert jól lőni ilyen körülmények között lehet megtanulni.

Hát nekem sem sok gondom volt a közeli célokkal. Zozó képein jól látszik: nem is látszanak a célok olyan messze voltak... (sárga valamiket kell keresni, ha látjátok...)
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
doki
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: maestro » 2010.04.29. 01:07

maestro

HozzászólásSzerző: maestro » 2010.04.29. 01:58

zozo írta:Egy kicsit pontosítva a helyezések :evil:

Hát, ez is egy módja az eredmények javításának...

Olyan ez, mintha mondjuk az angliai EB-n elért 29-37. helyemről azt írtam volna, hogy 'egy kicsit pontosítva' a 10. volt ám - miközben a legjobb tíz lövő és köztem még majdnem húsz ember volt... Mire jó ez az önáltatás? Nem a helyezések versenyeznek, hanem az emberek. A lövők állnak a rangsorban az eredményeik alapján. Akit 28-an megelőztek, az a 29-ik. Ha a pontegyenlőségeket is figyelembe vesszük, akkor 29-37. vagy csak a jobbik eredményt nézve 29., de semmiképpen sem 10.

Nézd már meg az NHFT eredményeit vagy a tavalyi morskói eredményeket, hogy számolják a helyezéseket.
maestro

HozzászólásSzerző: zozo » 2010.04.29. 11:45

maestro írta:
zozo írta:Egy kicsit pontosítva a helyezések :evil:

Hát, ez is egy módja az eredmények javításának...

Olyan ez, mintha mondjuk az angliai EB-n elért 29-37. helyemről azt írtam volna, hogy 'egy kicsit pontosítva' a 10. volt ám - miközben a legjobb tíz lövő és köztem még majdnem húsz ember volt... Mire jó ez az önáltatás? Nem a helyezések versenyeznek, hanem az emberek. A lövők állnak a rangsorban az eredményeik alapján. Akit 28-an megelőztek, az a 29-ik. Ha a pontegyenlőségeket is figyelembe vesszük, akkor 29-37. vagy csak a jobbik eredményt nézve 29., de semmiképpen sem 10.

Nézd már meg az NHFT eredményeit vagy a tavalyi morskói eredményeket, hogy számolják a helyezéseket.

Ez meg a másik módja, én inkább az elöbbit preferálom , de te számoljad így csak arra vagyok kíváncsi, hogy most akkor 29-ik voltál vagy 37-ik. Netán 31? Ha szétlövés lenne végig - ami ugye nem kivitelezhető- akkor lenne igazi. Így én meg azt nézem hányadik legjobb eredményt lőttem. Na mid1, régi vita nem is akarok belemenni.
zozo

HozzászólásSzerző: Sam6 » 2010.04.30. 21:01

Sam6
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: maestro » 2010.05.01. 13:17

A versenyszervezők szerte Európában ezt preferálják. Főleg, ha sok azonos pontszám van, mert akkor egyre jobban látszik a másik számítási rendszer nevetségesége, a legutóbbi GP-n például még azt is a 10.-nek hoztad volna ki, akit 45-en előztek meg... A példánál maradva, az angolok akkor azt küldték át nekem SMS-ben, hogy 29. lettem (mert náluk ez a rendszer: helyezésed = nálad jobbat lövők száma + 1), én a 29-37. helyet szoktam mondani, mert az fejezi ki legjobban a valódi eredményt. De joggal röhögtek volna ki, ha 10.-nek tartottam volna magam, tekintettel a tíz legjobb lövő és köztem helyet foglaló további 18 emberre. Ezért mondom, hogy ez csak önáltatás és nem ez a módja az eredmények javításának. De majd nyitok neki egy topikot a javaslatok között.
maestro

HozzászólásSzerző: zozo » 2010.05.01. 21:03

maestro írta:A versenyszervezők szerte Európában ezt preferálják. Főleg, ha sok azonos pontszám van, mert akkor egyre jobban látszik a másik számítási rendszer nevetségesége, a legutóbbi GP-n például még azt is a 10.-nek hoztad volna ki, akit 45-en előztek meg... A példánál maradva, az angolok akkor azt küldték át nekem SMS-ben, hogy 29. lettem (mert náluk ez a rendszer: helyezésed = nálad jobbat lövők száma + 1), én a 29-37. helyet szoktam mondani, mert az fejezi ki legjobban a valódi eredményt. De joggal röhögtek volna ki, ha 10.-nek tartottam volna magam, tekintettel a tíz legjobb lövő és köztem helyet foglaló további 18 emberre. Ezért mondom, hogy ez csak önáltatás és nem ez a módja az eredmények javításának. De majd nyitok neki egy topikot a javaslatok között.

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy az eredmény miatt gondolom így, de ha már annyit emlegeted, egészen biztosan nem én vagyok az eredményvadász. Lehettem volna a 110-ik is, nem érdekel annyira mint ahogy téged érdekel, hogy hányadik vagy. Ha jól tudom, akkor már többször is elbukott ez a javaslatod, én azt számolom, hogy hányadik legjobb eredményt lőttem, te úgy számold ahogy jólesik.
zozo

Előző

Vissza: Külföldi versenyek