Sziluett angol módra ?!?!
18 hozzászólás
• Oldal: 2 / 2 • 1, 2
Re: Sziluett angol módra ?!?!
Guriga írta:Tehát a NEFTA az egy szabályrendszer.. elég húzós, ahogy leírtad... de mindenképpen érdekes!
Nem, a NEFTA az északkeleti régió FT-szövetsége (North East FT Association), ők szervezik már 20 éve a Classic nevű versenyt, ami FT és sziluett egyvelege és sokak szerint az egyik legjobb angol verseny, népszerűbb a GP-nél is. A konkrét szabályok fent vannak a BFTA weblapján, a Classic szabályai kicsit mások a 40 cél miatt.
Pár jelvény itt látható: http://www.mds-interiors.co.uk/fieldtarget/100501-02_neftaclassic/foto/DSCN5477.html. Minden évben máshogy néznek ki, és ilyet sehol sem lehet vásárolni, csak a versenyen érdemelhető ki.
Nehéz, az tény, de legalább van benne kihívás: én pl. 31-et ill. 30-at tudtam lelőni a 40-ből, és ezzel a 130-ból csak a 15. hely körül voltam a sziluettben, és sajnos ez az eredményem húzta le az összesítettet is, pedig az FT egész jól ment. De ez egy ilyen verseny. Jó volt az is, hogy nem kellett rohanni, három csoportra volt osztva a nép, három óránkénti váltásban az egyik FT-t lőtt, a másik sziluettet, a harmadik pihent és 'szocializált' (hevert a fűben és beszélgetett, nézte a lövőket, gyakorolt stb).
-

maestro - Hozzászólások: 179
maestro írta:Guriga írta:Tehát a NEFTA az egy szabályrendszer.. elég húzós, ahogy leírtad... de mindenképpen érdekes!
Nem, a NEFTA az északkeleti régió FT-szövetsége (North East FT Association), ők szervezik már 20 éve a Classic nevű versenyt, ami FT és sziluett egyvelege és sokak szerint az egyik legjobb angol verseny, népszerűbb a GP-nél is.
FT és sziluett célokra annak idején mi is csináltunk több versenyt csak mi Fémvad Vadászatnak hívtuk, szerintem jó versenyek voltak és sokan el is jöttek kipróbálni. Lehet,hogy újra kellene ilyen versenyeket csinálni de jelenleg a rengeteg Ft,HFT verseny miatt nem lenne rá érdeklődő.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
-

AirArms - MFTSZ versenyző
Guriga írta:A célok teljes méretű sziluettek 1/10-e a hivatalos IMSSU léptékszabványok szerint.
Acélvastagság 3 mm. A lábazat méretei: csirke 20 mm x 13 mm, disznó és pulyka 25
mm x 13 mm, kos 50 mm x 13 mm.
Az ilyen célt ha meglőtték openes puskával a csirke vagy 10m repült volt, hogy meg sem találták pedig erősen keresték
-

.. hihihi..AirArms írta:Az ilyen célt ha meglőtték openes puskával a csirke vagy 10m repült volt, hogy meg sem találták pedig erősen keresték
hát az hogy lehet??? meglőttétek a csirkét és elrepült???
de értem a célzást és köszönöm a jó tanácsokat ( vastagabb lemezből kell...)
-

Guriga - Hozzászólások: 121
AirArms írta:FT és sziluett célokra annak idején mi is csináltunk több versenyt csak mi Fémvad Vadászatnak hívtuk, szerintem jó versenyek voltak és sokan el is jöttek kipróbálni. Lehet,hogy újra kellene ilyen versenyeket csinálni de jelenleg a rengeteg Ft,HFT verseny miatt nem lenne rá érdeklődő.
Lehet érdeklődő lenne (szerintem tuti..), csak az idő elég szoros.. olvasható, hogy így is ütközik több időpont...
Talán úgy mint most, hogy az FT+sziluett.. ha ennek lenne egy külön neve (akár megint a "Fémvad Vadászat"), mint az angoloknál a "Classic", már meg is van egy külön kupa
-

Guriga - Hozzászólások: 121
AirArms írta:FT és sziluett célokra annak idején mi is csináltunk több versenyt csak mi Fémvad Vadászatnak hívtuk
Emlékszem jól, az egyik kedvencem volt mindig is. De az más volt, mert a sziluetteket is ülve kellett lőni. Esetleg úgy lehetne, hogy az FT verseny után lenne sziluett, mint ahogy eddig is, de lenne összevont értékelés és díjazás is.
Érdemes lenne egyszer megpróbálni a nemzetközi távokra kitenni a sziluetteket...
-

maestro - Hozzászólások: 179
maestro írta:AirArms írta:FT és sziluett célokra annak idején mi is csináltunk több versenyt csak mi Fémvad Vadászatnak hívtuk
Emlékszem jól, az egyik kedvencem volt mindig is. De az más volt, mert a sziluetteket is ülve kellett lőni. Esetleg úgy lehetne, hogy az FT verseny után lenne sziluett, mint ahogy eddig is, de lenne összevont értékelés és díjazás is.
Érdemes lenne egyszer megpróbálni a nemzetközi távokra kitenni a sziluetteket...
Újra lesz majd rendezve Fémvad Vadászat! De ahhoz meg kell csinálnunk felhúzhatóra a sziluett célokat amit már elkezdtünk. Ha készen lesznek akkor lehet majd Ft és Sziluett célokkal versenyt csinálni és összevonva díjazni.
A nemzetközi távokra kitett célokat május 16-án a Turul Kupa utáni sziluett versenyen már kipróbálhatjuk rajtam nem fog múlni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára AirArms 2010.05.06. 23:49-kor.
-

Guriga írta:hát az hogy lehet??? meglőttétek a csirkét és elrepült???
Agyonlőve repült
-

18 hozzászólás
• Oldal: 2 / 2 • 1, 2