FT VB magyar csapat
Re: FT VB magyar csapat
Medveczki Zoltán írta:Szóval szerintem legyen egy ütős, erős csapat, míg a másik csapat sem gyenge, és ha összerántják magukat okozhatnak meglepetést.
Tavaly Dél-Afrikában 4-8 fős csapatok voltak és minden nap a legjobb 4 eredmény számított bele az értékelésbe.
Mivel az angolok, amerikaiak és dél-afrikaiak várhatóan nálunk erősebb csapatot állítanak ki, a lengyelek, spanyolok és németek pedig kb. hasonló színvonalút, akkor van több esélyünk jó helyezésre, ha kisebb a csapat, és csak egy magyar csapatnak lesz igazi esélye. De végül is hogy lett meghirdetve ez a csapatverseny?!? Hány fő, és hány eredmény számít? Mert hogy az angol és német csapatot már bejelentették és mindkettő nyolc fős.
Nem tudom, most akkor maradt-e az OB és a Magyar Kupa alapján történő kvalifikáció, de ha az optimális csapatra törekszünk, akkor szerintem az alábbiak lennének igazán lényeges szempontok az emberek beválogatásánál:
- nemzetközi versenyrutin
(lőtt már ismeretlen helyeken, vadidegenekkel és idegen nyelven kommunikálva, és lőtt nemzetközi szinten is jó eredményeket)
- stabil idegrendszer
(nyugodt tud maradni három napon át, nem idegeskedik, nem pánikol, nem adja fel)
- kiszámíthatóság
(egy-két csapattagnál nem baj, ha csak egy kiemelkedően jót lő és két akármilyet, de a többség legyen stabilan jó eredményeket felmutató lövő)
- technikai megbízhatóság
(jól bejáratott, megbízható felszerelése van, és tudja kezelni a váratlan hibákat és problémákat)
- állóképesség, küzdőszellem
(ott B+ három napon át kell küzdeni, mint az oroszlán, és ugyanúgy kell bírni erővel és idegekkel a legvégén is)
-

maestro - Hozzászólások: 179
maestro írta: De végül is hogy lett meghirdetve ez a csapatverseny?!? Hány fő, és hány eredmény számít?
Oppá! Hol van a verseny kiírás?
-

Medveczki Zoltán - Hozzászólások: 399
Maestro!
A hozzászólásodban felsoroltakat, ha 'ÉS' kapcsolatba teszem, nem marad Rajtad kívül szinte senki!
Minden szentnek maga felé?
Nyelvtudás, idegen hely és külföldi sporttárs, külföldi versenyek és eredmények, jól bejáratott felszerelés, három napi nyugalom, stb. Talán ha van két három ilyen magyar sportoló, akkor sokat mondok!
Kezdjük ott, hogy van egy rakat új fegyver és távcső. Aki legalább egy éves technikát használ, az nem beszél idegen nyelvet, aki meg igen annak szinte új a technikája. Talán néha itthon is kéne versenyezned, hogy ismerd a sporttársaidat. ( nem bántásiból ) A csapat összetételéről határoztak, és akik fent maradtak a rostán azok nem felelnek meg az összes általad meghatározott pontnak, viszont tudnak lőni. Szóval az a 10-11 fő aki szóba jöhet, hellyel-közzel jól mutatja a hazai élmezőnyt. Ebből kellene egy-két valóban eredményes csapatot összegyúrni. Nem sokan vannak, akik háromnapos versenyen indultak volna idáig, így nehéz ezt megállapítani ki bírja idegekkel. ( erre van egy lehetőség, hogy kicsit feltuningolja magát mindenki, a Magne B6 kúra, két héten keresztül napi 2x1 - vagy ha munkája miatt szükséges, fokozott szellemi munka esetén, akkor 3x1 - tabletta a verseny előtti időszakban, a szem erősítéséhez pedig valamilyen Lutein és Zeaxatin tartalmú étrend kiegészítőt szoktunk szedni annak idején, úgy 15-20 napos kúraként. - erről a Doki többet tudna mondani )
A hozzászólásodban felsoroltakat, ha 'ÉS' kapcsolatba teszem, nem marad Rajtad kívül szinte senki!
Minden szentnek maga felé?
Nyelvtudás, idegen hely és külföldi sporttárs, külföldi versenyek és eredmények, jól bejáratott felszerelés, három napi nyugalom, stb. Talán ha van két három ilyen magyar sportoló, akkor sokat mondok!
Kezdjük ott, hogy van egy rakat új fegyver és távcső. Aki legalább egy éves technikát használ, az nem beszél idegen nyelvet, aki meg igen annak szinte új a technikája. Talán néha itthon is kéne versenyezned, hogy ismerd a sporttársaidat. ( nem bántásiból ) A csapat összetételéről határoztak, és akik fent maradtak a rostán azok nem felelnek meg az összes általad meghatározott pontnak, viszont tudnak lőni. Szóval az a 10-11 fő aki szóba jöhet, hellyel-közzel jól mutatja a hazai élmezőnyt. Ebből kellene egy-két valóban eredményes csapatot összegyúrni. Nem sokan vannak, akik háromnapos versenyen indultak volna idáig, így nehéz ezt megállapítani ki bírja idegekkel. ( erre van egy lehetőség, hogy kicsit feltuningolja magát mindenki, a Magne B6 kúra, két héten keresztül napi 2x1 - vagy ha munkája miatt szükséges, fokozott szellemi munka esetén, akkor 3x1 - tabletta a verseny előtti időszakban, a szem erősítéséhez pedig valamilyen Lutein és Zeaxatin tartalmú étrend kiegészítőt szoktunk szedni annak idején, úgy 15-20 napos kúraként. - erről a Doki többet tudna mondani )
-

Hát akkor tedd őket a formális logikában kevésbé gyakori 'LEHETŐLEG MINÉL TÖBB EZEK KÖZÜL DE LEGALÁBB KETTŐ-HÁROM' nevű kapcsolatba...
Személyeket szándékosan nem is javasoltam - csak elmondtam, szerintem mi kell egy sikeres csapathoz. Nem is akarok ennél jobban beleszólni a dologba.
Személyeket szándékosan nem is javasoltam - csak elmondtam, szerintem mi kell egy sikeres csapathoz. Nem is akarok ennél jobban beleszólni a dologba.
-

maestro - Hozzászólások: 179
Medveczki Zoltán írta:Sas Feri részemről azért a B csapatba, mert még nincs tapasztalata 16J-os FT ( és FT versenyeken sem sok eredményt tud felmutatni ) versenyeken és az eredményei amik voltak elég hullámzóak. A HFT eredmények pedig nem kimondottan mérvadóak, csak a lő képesség szempontjából mutat pozitívumokat. Az igazat megvalva inkább tudnám az Asztalnok Tibit helyette elképzelni, az FT tapasztalat, az utóbbi időben mutatott jó eredmények és egyenletes teljesítménye alapján. Nem megbántva, de Feri egyetlen jó eredménynek köszönhetően került bele a válogatottba, és ezt nem látom megbízhatónak ( ne legyen igazam! ).
Bravó!
-

Sam6 - MFTSZ Elnök
Sam6 írta:Medveczki Zoltán írta:Sas Feri részemről azért a B csapatba, mert még nincs tapasztalata 16J-os FT ( és FT versenyeken sem sok eredményt tud felmutatni ) versenyeken és az eredményei amik voltak elég hullámzóak. A HFT eredmények pedig nem kimondottan mérvadóak, csak a lő képesség szempontjából mutat pozitívumokat. Az igazat megvalva inkább tudnám az Asztalnok Tibit helyette elképzelni, az FT tapasztalat, az utóbbi időben mutatott jó eredmények és egyenletes teljesítménye alapján. Nem megbántva, de Feri egyetlen jó eredménynek köszönhetően került bele a válogatottba, és ezt nem látom megbízhatónak ( ne legyen igazam! ).
Bravó!![]()
Nem megsértődni kell. Itt a lehetőség szombaton Zsirán bizonyítani, hogy tévedek és akkor megkövetlek. De egész évben 2db FT versenyen indultál. Ez biztosan nagy tapasztalatot ad ebben a kategóriában. Nem a lő tudásodat illettem kritikával, hanem az FT-ben elért tapasztalatodat.
-

Medveczki Zoltán írta:Sam6 írta:Medveczki Zoltán írta:Sas Feri részemről azért a B csapatba, mert még nincs tapasztalata 16J-os FT ( és FT versenyeken sem sok eredményt tud felmutatni ) versenyeken és az eredményei amik voltak elég hullámzóak. A HFT eredmények pedig nem kimondottan mérvadóak, csak a lő képesség szempontjából mutat pozitívumokat. Az igazat megvalva inkább tudnám az Asztalnok Tibit helyette elképzelni, az FT tapasztalat, az utóbbi időben mutatott jó eredmények és egyenletes teljesítménye alapján. Nem megbántva, de Feri egyetlen jó eredménynek köszönhetően került bele a válogatottba, és ezt nem látom megbízhatónak ( ne legyen igazam! ).
Bravó!![]()
Nem megsértődni kell. Itt a lehetőség szombaton Zsirán bizonyítani, hogy tévedek és akkor megkövetlek. De egész évben 2db FT versenyen indultál. Ez biztosan nagy tapasztalatot ad ebben a kategóriában. Nem a lő tudásodat illettem kritikával, hanem az FT-ben elért tapasztalatodat.
Ehhez hadd ne fűzzek semmit, hisz még azt sem tudod megjegyezni, hogy melyikünk melyik...
Nem hülyeségeken kellene agyalni és mellőzni a provokációt...
-

Sam6 - MFTSZ Elnök
Ezt nevezik céltévesztésnek 
-

kzozee - Hozzászólások: 635
Sam6 írta:Ehhez hadd ne fűzzek semmit, hisz még azt sem tudod megjegyezni, hogy melyikünk melyik...![]()
Kedves Sanyi!
Valóban tévesztettem címet, de a lényeg akkor is a leírtakban rejlik, ez van. A szabad vélemény alkotás pedig nem egyenlő a provokációval!
És még mielőtt azon gondolkoznál, hogy azért írtam mert én nem kerültem be, tudatában voltam annak, hogy 7,5-es indulásaimmal alapból zárom magam ki ebből a lehetőségből. Ezen felül tisztelem a Feri lő tudását, de az FT nem HFT, és a 40m sem 50m. Volt szerencsém találkozni néhány külföldi versenyen a leendő versenytársakkal és mondhatom, ahhoz hogy jó helyen végezzen valaki vagy a csapat igen csak szükség lesz a 45-46-os átlaghoz alapból. Ezt pedig nagyon kevesen tudják itthon felmutatni.
És most lehet, hogy meg fognak kövezni, de ha tudom, hogy csapattag vagyok akkor minden lehetőséget megragadnék, hogy ebben a kategóriában és versenyágban részt vegyek a lehető leg több versenyen ( OB óta 6 alkalom volt! ), hogy gyakoroljak, csiszolgassam magam versenyhelyzetben.
Talán a magyar csapat(ok) eredménye(i) nem hülyeség.
-

Medveczki Zoltán írta:Sam6 írta:Ehhez hadd ne fűzzek semmit, hisz még azt sem tudod megjegyezni, hogy melyikünk melyik...![]()
Kedves Sanyi!
Valóban tévesztettem címet, de a lényeg akkor is a leírtakban rejlik, ez van. A szabad vélemény alkotás pedig nem egyenlő a provokációval!
És még mielőtt azon gondolkoznál, hogy azért írtam mert én nem kerültem be, tudatában voltam annak, hogy 7,5-es indulásaimmal alapból zárom magam ki ebből a lehetőségből. Ezen felül tisztelem a Feri lő tudását, de az FT nem HFT, és a 40m sem 50m. Volt szerencsém találkozni néhány külföldi versenyen a leendő versenytársakkal és mondhatom, ahhoz hogy jó helyen végezzen valaki vagy a csapat igen csak szükség lesz a 45-46-os átlaghoz alapból. Ezt pedig nagyon kevesen tudják itthon felmutatni.
És most lehet, hogy meg fognak kövezni, de ha tudom, hogy csapattag vagyok akkor minden lehetőséget megragadnék, hogy ebben a kategóriában és versenyágban részt vegyek a lehető leg több versenyen ( OB óta 6 alkalom volt! ), hogy gyakoroljak, csiszolgassam magam versenyhelyzetben.
Talán a magyar csapat(ok) eredménye(i) nem hülyeség.
Érdekes elképzeléseid vannak! Te el is olvasod, amit leírsz? Sőt tovább megyek. Át is gondolod? Az OB előtt egyértelművé vált, hogy két csapat indul. Az is, hogyan kvalifikálhatja oda magát az ember. Van egy OB eredmény ahol Sas Feri a 3. helyért való szétlövés után 4. lett. Erre te azt mondod, hogy inkább legyen helyette Asztalnok Tibi, mert… Nem tudom, hogy hogyan pattan ki belőled ilyen gondolat? Mellesleg megjegyzem, hogy a 2. napon Sas Feri lőtte a nap legjobb eredményét, jobbat mint Karl Kawnik. Ha ismernéd Ferit, akkor tudnád, hogy jó küzdő, képes az egyenletes jó teljesítményre, nyugodt, kitűnő idegrendszere van, és sokunk megirigyelhetné, hogy milyen jól bírja a sorozatos terhelést.
De így megsérteni egy sporttársadat, nem helyén való.
A névsor szombat estére adott lesz. Az pedig, hogy ki melyik csapatban indul, szerintem elnökségi feladat eldönteni.
Részemről a gittrágást befejeztem!
-

Sam6 - MFTSZ Elnök