Turul Kupa versenyek

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Turul Kupa versenyek

HozzászólásSzerző: AirArms » 2011.01.24. 14:31

Tisztelt Sporttársak!

A véleményeteket kérném arról, hogy az idei Turul Kupa versenyek legyenek FT-HFT versenyek?

A pályákat úgy építenénk meg, hogy mindkét versenyszám szabályos pályán versenyezhet ugyanazon a versenyen. Ötven cél lesz kirakva de ebből tízet csak az FT versenyzők fogják lőni, ezek lesznek a 12m-nél közelebbi és a 40m-nél messzebbi célok. Ezek más színűek lesznek és a lőállásban ki is lesznek írva. A HFT versenyzők lövik a nem jelölt 40 célt az FT versenyzők az összeset. Minkét versenyszámban két fegyver kategória lesz 16J és 7.5J. Mivel vannak akik FT és vannak akik HFT versenyeken szeretnek indulni most ezt megtehetik majd egy kupasorozatban úgy, hogy mindenkinek a szabályos távokon lesznek a célok. Várom a véleményeket, kritikákat :shock:
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
AirArms
MFTSZ versenyző

Re: Turul Kupa versenyek

HozzászólásSzerző: doki » 2011.01.24. 15:08

Ha szervezéssel megoldható (kb úgy mint ahogyan most hétvégén tervezed), akkor nagyon jó ötletnek tartom.

AirArms írta:Tisztelt Sporttársak!

A véleményeteket kérném arról, hogy az idei Turul Kupa versenyek legyenek FT-HFT versenyek?

A pályákat úgy építenénk meg, hogy mindkét versenyszám szabályos pályán versenyezhet ugyanazon a versenyen. Ötven cél lesz kirakva de ebből tízet csak az FT versenyzők fogják lőni, ezek lesznek a 12m-nél közelebbi és a 40m-nél messzebbi célok. Ezek más színűek lesznek és a lőállásban ki is lesznek írva. A HFT versenyzők lövik a nem jelölt 40 célt az FT versenyzők az összeset. Minkét versenyszámban két fegyver kategória lesz 16J és 7.5J. Mivel vannak akik FT és vannak akik HFT versenyeken szeretnek indulni most ezt megtehetik majd egy kupasorozatban úgy, hogy mindenkinek a szabályos távokon lesznek a célok. Várom a véleményeket, kritikákat :shock:
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
doki
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: AirArms » 2011.01.24. 15:31

doki írta:Ha szervezéssel megoldható (kb úgy mint ahogyan most hétvégén tervezed), akkor nagyon jó ötletnek tartom.

AirArms írta:Tisztelt Sporttársak!

Most a hétvégén kipróbáljuk, de szerintem még ha egyszerre indul a egész mezőny és vegyes csapatok lesznek akkor is menni fog mert a HFT lövészet gyorsabban megy mint az Ft és akár időmérés is lehet. Biztosan kitaláljuk az ideális megoldást.
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Dino » 2011.01.24. 16:23

Jó lenne a nyugati oldalon is egy kis sportág-népszerűsítés. Itt nagyon kevés HFT verseny van, pedig ezen tudnának a kezdők dobbantani, nem az ifjúsági/kezdő kategórián. Azt azért találta ki valaki, hogy legyen sikerélmény. Erre talán még kerül indulótőke is.

Hétvégén megnézzük, hogyan megy, aztán finomitunk rajta, ha kell.
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
Dino
MFTSZ Elnök

HozzászólásSzerző: AirArms » 2011.01.24. 19:49

Dino írta:Jó lenne a nyugati oldalon is egy kis sportág-népszerűsítés. Itt nagyon kevés HFT verseny van, pedig ezen tudnának a kezdők dobbantani, nem az ifjúsági/kezdő kategórián. Azt azért találta ki valaki, hogy legyen sikerélmény. Erre talán még kerül indulótőke is.

Már a sárgán is érdeklődtek és lehet, hogy eljönnek. Megpróbáljuk mert a kezdők inkább a HFT versenyekre jönnek el. A nyugati oldalon eddig nem sok HFT verseny volt most megpróbáljuk biztosítani a versenyzési lehetőséget.
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Tüske » 2011.01.24. 20:39

AirArms írta:
Dino írta:Jó lenne a nyugati oldalon is egy kis sportág-népszerűsítés. Itt nagyon kevés HFT verseny van, pedig ezen tudnának a kezdők dobbantani, nem az ifjúsági/kezdő kategórián. Azt azért találta ki valaki, hogy legyen sikerélmény. Erre talán még kerül indulótőke is.

Már a sárgán is érdeklődtek és lehet, hogy eljönnek. Megpróbáljuk mert a kezdők inkább a HFT versenyekre jönnek el. A nyugati oldalon eddig nem sok HFT verseny volt most megpróbáljuk biztosítani a versenyzési lehetőséget.

Hajrá, Béla bátyám!
Örülök a kezdeményezésnek és kell is az utánpótlás mindenhová. Még néhány testnevelő tanárt kéne megnyerni az ügynek, illetve megfertőzni őket, aztán ők már szórhatnák tovább a vírust a gyerekek között. ;-) Ez is csak egy ötlet.
Csak érdemes volt nekünk tavaly egy csapatban lőnünk. Látom a fertőzés téged sem került el teljesen.
Tudom, annyira nem tudott megfertőzni a vírus, hogy elkezdj aktívan HFT-zni. De annyira igen, hogy elgondolkodj a,( mi lenne ha?), kérdéskörön.
Üdv.: Sanyi
Tüske
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: AirArms » 2011.01.24. 20:47

Tüske írta: Látom a fertőzés téged sem került el teljesen.
Tudom, annyira nem tudott megfertőzni a vírus, hogy elkezdj aktívan HFT-zni.

Meg vagyok én fertőzve mindenféle puskás lövészetre. A HFT-hez nem a szándék hanem inkább a felszerelés hiányzik.
AirArms
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Tüske » 2011.01.24. 21:00

AirArms írta:
Tüske írta: Látom a fertőzés téged sem került el teljesen.
Tudom, annyira nem tudott megfertőzni a vírus, hogy elkezdj aktívan HFT-zni.

Meg vagyok én fertőzve mindenféle puskás lövészetre. A HFT-hez nem a szándék hanem inkább a felszerelés hiányzik.

Kommunizáld el Dinotól azt a jó kis Daystatet. :mrgreen:
Viccet félre! Tudom én, hiszen beszéltük.
Ettől függetlenül, örülök a kezdeményezésnek. :respect:
Tüske
MFTSZ versenyző

Vissza: Versenyek és egyéb események