Dunántúl Kupa VIII. forduló
Re: Dunántúl Kupa VIII. forduló
Elég baj az, hogy akiknek szólt, az Béla bátyánk kivételével rá sem hederít, de a hülyeségvonal erőteljesen működik.
Tudjátok, hogy nem szeretem a tréfálkozást, amikor nincs hozzá kedvem, tehát kéretik a lényegre koncentrálni.
Tudjátok, hogy nem szeretem a tréfálkozást, amikor nincs hozzá kedvem, tehát kéretik a lényegre koncentrálni.
-

kzozee - Hozzászólások: 635
Na és "KI"-nek szólt(az "úr")? Mostanában már nehezen olvasok a "sorok között",amióta síratom a Majdnem Kupámat és könnyes a szemem a ...... 
- Pilátus
Pilátus írta:Na és "KI"-nek szólt(az "úr")? Mostanában már nehezen olvasok a "sorok között",amióta síratom a Majdnem Kupámat és könnyes a szemem a ......
-

kzozee írta:Elég baj az, hogy akiknek szólt, az Béla bátyánk kivételével rá sem hederít, de a hülyeségvonal erőteljesen működik.
Nekem sem igazán tetszik a jelenlegi megoldás, hogy a kupaforduló utolsó fordulóján éppen az ott lévők előtt adjuk át a kupákat. Eddig ez volt a szokás. Igaziból az sem tetszett az idén, hogy több verseny esetében többen meg sem várták az eredményhirdetést, hanem elmentek anélkül, hogy a minimális tiszteletet megadták volna a versenytársasknak azzal, hogy legalább végigállják az eredményhirdetést, vagy netán még tapsolnak is. Az különösen érdekes, hogy az idén nekem kellett noszogatni még a díjazandókat is, hogy ugyan már jöjjenek el a zárófordulóra, mert díjat kapnának...
Nem vagyok biztos benne, hogy csak egy díjkiosztóra több versenyző eljönne, de én benne lennék egy olyan változtatásban, ami garantálja, hogy a záró forduló 30-40 főjéhez képest többen vesznek rajta részt. Februárban közgyűlés lesz, a jövő évi díjkiosztót lehet máshogyan is csinálni. (Sátoros ünnepet nem vagyok hajlandó szervezni
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
-

doki - MFTSZ versenyző
doki írta:Igaziból az sem tetszett az idén, hogy több verseny esetében többen meg sem várták az eredményhirdetést, hanem elmentek anélkül, hogy a minimális tiszteletet megadták volna a versenytársasknak azzal, hogy legalább végigállják az eredményhirdetést, vagy netán még tapsolnak is.
Ez azért is van, mert sok helyen előbb pályát bontanak, lezuhanyoznak, kikérdezik a gyerektől a leckét majd ha már nagyon nincs más tennivaló, eredményhirdetésre is sor kerül.
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
-

Dino - MFTSZ Elnök
Dino írta:doki írta:Igaziból az sem tetszett az idén, hogy több verseny esetében többen meg sem várták az eredményhirdetést, hanem elmentek anélkül, hogy a minimális tiszteletet megadták volna a versenytársasknak azzal, hogy legalább végigállják az eredményhirdetést, vagy netán még tapsolnak is.
Ez azért is van, mert sok helyen előbb pályát bontanak, lezuhanyoznak, kikérdezik a gyerektől a leckét majd ha már nagyon nincs más tennivaló, eredményhirdetésre is sor kerül.
Sőt még a versenykiírásban is az szerepelt, kollektív pályabontás és utána eredményhirdetés. Na ilyenkor szoktunk hazamenni.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
-

AirArms - MFTSZ versenyző
2009. július 20-án írtam az akkori elnökségi fórumon:
"A következő elnökségi ülésre javaslom tárgyalásra:
Az eredményhirdetés idöpontjának szabályozása.
Egyre több az olyan verseny, ahol az eredményhirdetés időpontja olyan mértékben elhúzódik, hogy a versenyzők nagy része nem várja meg. Ennek oka sokszor a pályabontás, mely valamely okból mostanában kötelező népi játéknak kerül kihirdetésre.
Véleményem szerint a verseny befejezést követően záros határidőn belül eredményt kell hirdetni, (max az ebéd elfogyasztása után) pl.: A verseny lezárása után 1 órán belül.
A pályabontás, mint ahogy az építés is a versenyt rendezők feladata megszervezni és lebonyolítani. Nem lehet belőle, kötelező feladatot csinálni a versenyre nevezőknek, és emiatt az eredményhirdetést a verseny befejezése után több órával megtartani, amin sokszor már a dobogósok sincsenek jelen.
Jó lenne elérni, hogy a díjátadáson a dobogósok jelenléte szükséges. Ez alól indokolt esetben a versenyszervező vagy a versenybíró adhat felmentést, ehhez viszont kell az időkorlát, ami a verseny befejeződésétől számolható. A csonka dobogós képek nem méltóak a versenyrendszerünkhöz."
"A következő elnökségi ülésre javaslom tárgyalásra:
Az eredményhirdetés idöpontjának szabályozása.
Egyre több az olyan verseny, ahol az eredményhirdetés időpontja olyan mértékben elhúzódik, hogy a versenyzők nagy része nem várja meg. Ennek oka sokszor a pályabontás, mely valamely okból mostanában kötelező népi játéknak kerül kihirdetésre.
Véleményem szerint a verseny befejezést követően záros határidőn belül eredményt kell hirdetni, (max az ebéd elfogyasztása után) pl.: A verseny lezárása után 1 órán belül.
A pályabontás, mint ahogy az építés is a versenyt rendezők feladata megszervezni és lebonyolítani. Nem lehet belőle, kötelező feladatot csinálni a versenyre nevezőknek, és emiatt az eredményhirdetést a verseny befejezése után több órával megtartani, amin sokszor már a dobogósok sincsenek jelen.
Jó lenne elérni, hogy a díjátadáson a dobogósok jelenléte szükséges. Ez alól indokolt esetben a versenyszervező vagy a versenybíró adhat felmentést, ehhez viszont kell az időkorlát, ami a verseny befejeződésétől számolható. A csonka dobogós képek nem méltóak a versenyrendszerünkhöz."
-

foxpro - Hozzászólások: 681
Most, hogy mondod, nekem is van pár "csonka dobogós" fényképem, sajnos.
Visszatérve, az évközi versenyeknél az emberek nagy része ücsörög, beszélget, aztán hazamegy.
Én többször megírtam már, hogy a verseny végén, ha minden csapat lebontja az utolsó pályát (egy előre meghatározott kivételével a szétlövéshez), akkor ez szinte észrevétlen gyorsasággal megtörténhet, és ezzel segítünk a rendező egyesületben munkálkodó sporttársainknak is.
Ezt egyébként idén szemléltettem Dabason, kb 10 perc alatt végigmentem az összes pályán, (míg a többiek beszélgetve várták az eredmény összesítését), és lecsavaroztam őket. Ezek után egyébként a tekergetés az összeverődő sporttársakkal nagyon hamar megtörtént. A célokat kihoztuk a lőállásokhoz, ahonnan a szervezőknek csak be kell ládázni és autóba dobálni az egészet.
Ez senkit nem terhelne meg, és talán 15 percet venne le mindenki idejéből. Utána már mindenki maradhatna/mehetne kedve szerint, a mostani gyakorlatban viszont így azt szívatjuk, aki sietne, mert kénytelen megvárni a tökölést.
A felvetésemet (amit talán jobb lenne áttenni a javaslatok topikba, és ott folytatni), az MK díjkiosztásra tettem, de nem csak az ünnepélyes átadó, hanem a minél nagyobb létszámú kötetlen, és nem siető sporttársakkal történő jó időtöltés lenne a fő célja.
Visszatérve, az évközi versenyeknél az emberek nagy része ücsörög, beszélget, aztán hazamegy.
Én többször megírtam már, hogy a verseny végén, ha minden csapat lebontja az utolsó pályát (egy előre meghatározott kivételével a szétlövéshez), akkor ez szinte észrevétlen gyorsasággal megtörténhet, és ezzel segítünk a rendező egyesületben munkálkodó sporttársainknak is.
Ezt egyébként idén szemléltettem Dabason, kb 10 perc alatt végigmentem az összes pályán, (míg a többiek beszélgetve várták az eredmény összesítését), és lecsavaroztam őket. Ezek után egyébként a tekergetés az összeverődő sporttársakkal nagyon hamar megtörtént. A célokat kihoztuk a lőállásokhoz, ahonnan a szervezőknek csak be kell ládázni és autóba dobálni az egészet.
Ez senkit nem terhelne meg, és talán 15 percet venne le mindenki idejéből. Utána már mindenki maradhatna/mehetne kedve szerint, a mostani gyakorlatban viszont így azt szívatjuk, aki sietne, mert kénytelen megvárni a tökölést.
A felvetésemet (amit talán jobb lenne áttenni a javaslatok topikba, és ott folytatni), az MK díjkiosztásra tettem, de nem csak az ünnepélyes átadó, hanem a minél nagyobb létszámú kötetlen, és nem siető sporttársakkal történő jó időtöltés lenne a fő célja.
-

kzozee írta:A felvetésemet (amit talán jobb lenne áttenni a javaslatok topikba, és ott folytatni), az MK díjkiosztásra tettem, de nem csak az ünnepélyes átadó, hanem a minél nagyobb létszámú kötetlen, és nem siető sporttársakkal történő jó időtöltés lenne a fő célja.
Szerintem az alapoktól kell mindig elindulni és nem a tetővel kezdeni.
1. Született egy szabály, hogy aki elindul egy versenyen adja le a lapját értékelésre vagy 0 ponttal fog szerepelni a listán. Bár még előfordul, hogy nincsenek leadva lapok, de már nincs kirívó számban, tehát működik.
Ez az alap.
2. Valahogy szabályozni kellene a versenyek befejezését követő díjátadást és az azon történő részvételt. Itt fontos szerepet kaphatna az időbeli meghatározás, mert az alapján tudja tervezni mindenki az idejét. Ergo a díjatadás a verseny része lehetne.
Ez lenne a fal.
3. Kupa átadó ünnepély szervezése, ami egy egész évad lezáró ünnepélye is lenne egyben. Erre nincs ötletem, hogyan lehetne érdekeltté tenni, vagy rávenni minél több tagot az ország különböző pontjáról az utazásra illetve a megjelenésre. Bár valóban ez lenne a csúcsa a sportág megbecsülésének.
Ez lenne a tető.
-

foxpro - Hozzászólások: 681
kzozee írta:foxpro írta:kzozee írta:A felvetésemet (amit talán jobb lenne áttenni a javaslatok topikba, és ott folytatni), az MK díjkiosztásra tettem, de nem csak az ünnepélyes átadó, hanem a minél nagyobb létszámú kötetlen, és nem siető sporttársakkal történő jó időtöltés lenne a fő célja.
Szerintem az alapoktól kell mindig elindulni és nem a tetővel kezdeni.
1. Született egy szabály, hogy aki elindul egy versenyen adja le a lapját értékelésre vagy 0 ponttal fog szerepelni a listán. Bár még előfordul, hogy nincsenek leadva lapok, de már nincs kirívó számban, tehát működik.
Ez az alap.
2. Valahogy szabályozni kellene a versenyek befejezését követő díjátadást és az azon történő részvételt. Itt fontos szerepet kaphatna az időbeli meghatározás, mert az alapján tudja tervezni mindenki az idejét. Ergo a díjatadás a verseny része lehetne.
Ez lenne a fal.
3. Kupa átadó ünnepély szervezése, ami egy egész évad lezáró ünnepélye is lenne egyben. Erre nincs ötletem, hogyan lehetne érdekeltté tenni, vagy rávenni minél több tagot az ország különböző pontjáról az utazásra illetve a megjelenésre. Bár valóban ez lenne a csúcsa a sportág megbecsülésének.
Ez lenne a tető.
Erre nemes Mekk Elek mestert kell emlegetnem: "Először a tetejét építem, nehogy beázzon".
Én meg(idönként)Kőmives Kelemen maestro"majteradallék" receptjét favorizálnám...
Földönfutó...
- D Durst Ferenc
- MFTSZ versenyző
Vissza: Versenyek és egyéb események