FT Országos Bajnokság 2010 Debrecen-Bánk

Hazai versenyekkel és egyéb rendezvényekkel kapcsolatos témák

Re: FT Országos Bajnokság 2010 Debrecen-Bánk

HozzászólásSzerző: Guriga » 2010.06.10. 12:18

Sziluett lövészet

Mivel itt lett közzétéve, innen kérdem..
A sziluett lövészet "gyári" kategória az fog indulni? ..Szeretnék ezen résztvenni mint versenyen-engedély nélküli..
(a családot most győzködöm, hogy milyen jó kempinget néztem ki a hétvégére :D )

..szóval pár hete vettem kezdésnek egy D75-t, a dioptert leszedem, rakok rá valahogy egy nyílt irányzékot (az IMSSU szerint: "..Gyári puska kategória: ....Csak nyílt irányzék használható...") és hajrá!!

Ha nincs meg a 5 (vagy 10) fő a gyárira (az előnevezettek között nem láttam ilyet), akkor a "Nem korlátozott puska kategória"-ba tudok csak elindulni?

Az FT-n és az éjszakain nem indulok, ....mert... most (ahogy javasoltátok rengetegen) inkább lesnék :shock: és innám szavaitokat! 8)
Köszönöm a választ!
Guriga

HozzászólásSzerző: kzozee » 2010.06.10. 13:03

Nem tudom ki tanácsolta, hogy ne indulj az éjszakai HFT-n, de megnyugtatlak, hogy ilyen versenyen elég kevés indulónak van tapasztalata, szóval szinte mindenkinek újdonság, és kihívás (meg jó móka). Szóval szerintem indulj nyugodtan.
kzozee

HozzászólásSzerző: Pető László » 2010.06.10. 14:17

Guriga írta:Sziluett lövészet

Mivel itt lett közzétéve, innen kérdem..
A sziluett lövészet "gyári" kategória az fog indulni? ..Szeretnék ezen résztvenni mint versenyen-engedély nélküli..
(a családot most győzködöm, hogy milyen jó kempinget néztem ki a hétvégére :D )

..szóval pár hete vettem kezdésnek egy D75-t, a dioptert leszedem, rakok rá valahogy egy nyílt irányzékot (az IMSSU szerint: "..Gyári puska kategória: ....Csak nyílt irányzék használható...") és hajrá!!

Ha nincs meg a 5 (vagy 10) fő a gyárira (az előnevezettek között nem láttam ilyet), akkor a "Nem korlátozott puska kategória"-ba tudok csak elindulni?

Az FT-n és az éjszakain nem indulok, ....mert... most (ahogy javasoltátok rengetegen) inkább lesnék :shock: és innám szavaitokat! 8)
Köszönöm a választ!

Szia!
Mivel a sziluett lövészet az MDLSz versenye, MDLSz szabályzattal és MDLSz versenybírókkal ezért az MDLSz szabályai alapján kell lőni.
A D75 nyílt irányzékkal nem "gyári" kivitel...
Üdv.!
L.
Pető László
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: Pető László » 2010.06.10. 14:22

foxpro írta:
Medveczki Zoltán írta:Na ennek fele sem tréfa! Még hogy a rugós kihaló állatfaj, akkor most már veszélyeztetett lett a PCP 7,5 is!
Lehet, hogy az EV is 16J-os lesz jövőre?

Ennek én tiszta szívből örülök, mármint annak hogy a 16J ennyire felszaladt.
Ezért annak idején amikor majdnem megszüntették, nagyon sokat lobbiztam és győzködtem a versenyzőket, hogy csak ennek van jövője figyelembe véve a nemzetközi trendet.
Köszönet mindenkinek, aki végig csinálta a magyar törvények szerinti procedúrát és most 16J-ben indul! :respect: :respect:

Kedves Gyuszi!
Sokat dolgoztál ezen a téren az egyesületeddel együtt, ami munkához, eredményhez őszintén gratulálok!
L.
Pető László
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: paja » 2010.06.10. 17:49

Pető László írta:
foxpro írta:
Medveczki Zoltán írta:Na ennek fele sem tréfa! Még hogy a rugós kihaló állatfaj, akkor most már veszélyeztetett lett a PCP 7,5 is!
Lehet, hogy az EV is 16J-os lesz jövőre?

Ennek én tiszta szívből örülök, mármint annak hogy a 16J ennyire felszaladt.
Ezért annak idején amikor majdnem megszüntették, nagyon sokat lobbiztam és győzködtem a versenyzőket, hogy csak ennek van jövője figyelembe véve a nemzetközi trendet.
Köszönet mindenkinek, aki végig csinálta a magyar törvények szerinti procedúrát és most 16J-ben indul! :respect: :respect:

Kedves Gyuszi!
Sokat dolgoztál ezen a téren az egyesületeddel együtt, ami munkához, eredményhez őszintén gratulálok!
L.

A Gyuszi csak bábu! Én mozgatom a szálakat! :evil: :evil: :D :D :D :D :D :D :D :D

VÉRNYÚL
:evil:
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT

Szaros MARCH
paja
MFTSZ versenyző

HozzászólásSzerző: foxpro » 2010.06.10. 20:32

Pető László írta:Kedves Gyuszi!
L.

Köszönjük, de úgy érzem ebből mindenki kivette a részét! Nem véletlen az sem, hogy Világbajnokságot rendezhetünk idén, amiben Neked is óriási szerep jutott! Nagyon szépen fejlődik a sportunk minden szakága. Remélem ez a tendencia nem fog megállni a következő években sem!

Sajnos az örömbe egy kis üröm is vegyült a mostani 3 éves tagsági rendelet miatt. Most megtorpanás várható a 16J versenyzői létszám növekedésében. Bár én bízom abban, hogy ezen az elhamarkodott rendeleten változtat majd az új kormány.
foxpro

HozzászólásSzerző: Guriga » 2010.06.10. 20:36

Pető László írta:Mivel a sziluett lövészet az MDLSz versenye, MDLSz szabályzattal és MDLSz versenybírókkal ezért az MDLSz szabályai alapján kell lőni.

Csak hogy jól értem...
A sziluetten csak azokkal a puskákkal lehetne indulni, melyek eredetileg (gyárilag) is nyílt irányzék van(volt)... Tehát mivel a D75-t diopteresen adták ki, így nem is indulhat sziluett gyári kategóriába...
8)
..hirtelen felértékelődtek szememben a "minden más" puskák..
Guriga

HozzászólásSzerző: kzozee » 2010.06.10. 21:56

Guriga írta:
Pető László írta:Mivel a sziluett lövészet az MDLSz versenye, MDLSz szabályzattal és MDLSz versenybírókkal ezért az MDLSz szabályai alapján kell lőni.

Csak hogy jól értem...
A sziluetten csak azokkal a puskákkal lehetne indulni, melyek eredetileg (gyárilag) is nyílt irányzék van(volt)... Tehát mivel a D75-t diopteresen adták ki, így nem is indulhat sziluett gyári kategóriába...
8)

De azt is jelenti, hogy ha nem szereled le a dioptert, akkor indulhatsz. Vagy indulsz a nem gyári kategóriában.
kzozee

HozzászólásSzerző: FTi » 2010.06.11. 00:04

kzozee írta:
Guriga írta:

Csak hogy jól értem...
8)

De azt is jelenti, hogy ha nem szereled le a dioptert, akkor indulhatsz. Vagy indulsz a nem gyári kategóriában.

Nem azt jelenti, mert a diopter nem nyílt, hanem zárt irányzék.
De érdemes megpróbálni diopterrel lőni (nyilván a nem korlátozott kategóriában) a sziluettet. Ha amúgy is a diopterhez van szokva a kolléga szeme, akkor hatékonyan apríthatja vele a célokat, csak előtte meg kell nézni, hogyan célozza a különböző távokat. Itt egy pdf, 1:1-ben kinyomtatva helyes célméreteket ad:
http://fti.uw.hu//sziluett/target_01_inksaver.pdf
A rajzon a "nemzetközi" távok láthatóak, nálunk egy picivel közelebb vannak a célok.

Mellesleg a gyári kategóriában érzésem(és az előnevezési adatok) szerint 0 versenyző lesz.
FTi
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tóth Mihály » 2010.06.11. 18:35

Mindenképpen készüljetek a "millió" szunyogra. Ki-ki saját védelmét oldja meg.
Rendkívüli meleg, páradús környezeet lesz.
Tóth Mihály

ElőzőKövetkező

Vissza: Versenyek és egyéb események