ismét a senior kategória
22 hozzászólás
• Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3
Re: ismét a senior kategória
Csak javaslatok hangzottak el, amik tolmácsolva lettek ,"a profi kritikus" kezdő ebben az évadban. Tessék összehasonlítani HFT 4. O.: 106 VM: 89 V.: 86 HFT 5 O.:106 VM: 97 V: 72 A profi az pizsis bulin is profi?
- kojak
kojak írta:[
Erre javasolnám következő közgyűlésen napirendbe tűzni az MK kupákon való ellenőrzést szúrópróba szerűen, pl. távolságmérővel a szövetség részéről. Azt hiszem vagyunk elegen versenybírók ahhoz, hogy ez ne okozzon akkora problémát, és mindjárt elégedettebbek a versenyzők - nemcsak morgolódnak, hogy ez sem volt jó, az sem volt jó-. Szétlövéssel el lehet dönteni az MK fordulót is, hogy ha túl sok egyforma eredmény születik, de szerencsére a szél is fúj.
Szerintem a Móri HFT versen volt az eddigi legjobb pályákkal megépítve, legalábbis amióta én lövök.
Egy angol vagy lengyel HFT verseny ennél jóval keményebb, mégis élvezik a versenyzők.
A versenyzőknek gyakorolni kell, és nem morogni.
Illetve moroghatunk, a saját hibáinkon, én ezt rendszeresen gyakorlom.
Amennyiben semmilyen szögből nem lőhető egy cél, úgy természetesen azt jelezni kell, amit nehéz meglőni azt meg gyakorolni.
Morogni mindig könyebb. Dabason, ha az első csapatok jelezték volna a cél hibáját, akkor időben megjavítják, és minden mehet tovább. Így utólag kivéve csak azokkal baxtak ki, akik így is lelőtték, mert rontották a hibaszázalékukat a kivett jó találattal, míg aki nem lőtte le így tisztességtelen előnyhöz jutott, mert javult a statisztikája.
Mi a francnak annyi kategória? Minek ez az érmegyűjtési mánia, ha nincs mögötte eredmény?
Ha valakinek ennyire fontosak az érmek a polcon, szívesen felajánlok néhányat, ha az az ára, hogy normális pályák legyenek.
Tényleg csak az érem ad plusz löketet a sporthoz? És mi lesz a saját eredményekhez való fejlődés értékelésével? Szerintem az fontosabb, mint máshoz viszonyítani magunkat.
Nem akarok senki lelkébe taposni, de rendszerint olyanok morognak, akik nem jönnek ki az 50-ből. Ha a pályaépítésnél az a cél, hogy ők lőhessenek 100-at, akkor eléggé céllövölde íze lesz a dolognak.
Mindenki ugyanazt a pályát lövi, így nincs sok értelme a pályákban keresni a hibát.
-

kzozee - Hozzászólások: 635
Urak, azért ez egy MK volt, ahol elvárás is a nehezebb pálya. Néha én is spárgáztam, de azért minden célt lehetett valahogy lőni. (Nekem a pálya feléig, mert oda*tam a távcsövem a karóhoz, mint otthon kiderült
)
Kategóriákat meg próbáljuk ki előbb nem szövetségi versenyeken. Most sem nagyon jön össze az ifjúsági sem.
Kategóriákat meg próbáljuk ki előbb nem szövetségi versenyeken. Most sem nagyon jön össze az ifjúsági sem.
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
-

Dino - MFTSZ Elnök
Dino írta:Urak, azért ez egy MK volt, ahol elvárás is a nehezebb pálya. Néha én is spárgáztam, de azért minden célt lehetett valahogy lőni. (Nekem a pálya feléig, mert oda*tam a távcsövem a karóhoz, mint otthon kiderült)
A senior kategória amúgy sem aktuális mert nagyon kevés az ilyen korú versenyző
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
-

AirArms - MFTSZ versenyző
Tisztelt Sporttársak!
Tisztes lavinát sikerült elindítanom ezzel a hozzászólással.
De valamit szeretnék leszögezni.
Nem morogtam, nem elégedetlenkedtem, csak például hoztam fel azt a helyzetet,
amit az izületeim lassú elmerevedése miatt (vagy amiatt, hogy nem mozgatom eleget)
nem tudtam leküzdeni.
Nekem is nagyon tetszett a pálya, és természetesnek tartom, hogy a HFT pályák ilyenek,
vagy hasonlóak. Ha már egyáltalán nem tudom teljesíteni, nyilván nem fogok jönni.
Így is van több kedves sporttársam, aki HFT-t egyáltalán nem lő.
És felhívnám a figyelmet mégegyszer arra, ami talán elkerülte a témafelvetésben az
Urak figyelmét: van még néhány sporttársam, aki közeledik a hatodik x-hez.
Jószerencsét!
Tisztes lavinát sikerült elindítanom ezzel a hozzászólással.
De valamit szeretnék leszögezni.
Nem morogtam, nem elégedetlenkedtem, csak például hoztam fel azt a helyzetet,
amit az izületeim lassú elmerevedése miatt (vagy amiatt, hogy nem mozgatom eleget)
nem tudtam leküzdeni.
Nekem is nagyon tetszett a pálya, és természetesnek tartom, hogy a HFT pályák ilyenek,
vagy hasonlóak. Ha már egyáltalán nem tudom teljesíteni, nyilván nem fogok jönni.
Így is van több kedves sporttársam, aki HFT-t egyáltalán nem lő.
És felhívnám a figyelmet mégegyszer arra, ami talán elkerülte a témafelvetésben az
Urak figyelmét: van még néhány sporttársam, aki közeledik a hatodik x-hez.
Jószerencsét!
- HuLa02
Nincs ezzel semmi gond, hogy a seniorok szeretnének egy kategóriát. De nyilvánvaló, hogy ehhez még túl kevesen vannak, ráadásul különböző kategóriájú fegyverekkel, tehát már csak ezért sem lenne igazságos összevonni őket egy kategóriába. FT esetén a 7,5J-osok és a 16J-osok pontszáma a különböző célok miatt még kevésbé összemérhető.
Azt még elképzelhetőnek tartom, hogy MK fordulónként, vagy akár az MK végén adjunk egy "legjobb senior" érmet/kupát, amiért kategóriafüggetlenül minden senior versenyez - ha megbékélnek az összevonásból adódó hátrányokkal.
Azt még elképzelhetőnek tartom, hogy MK fordulónként, vagy akár az MK végén adjunk egy "legjobb senior" érmet/kupát, amiért kategóriafüggetlenül minden senior versenyez - ha megbékélnek az összevonásból adódó hátrányokkal.
-

FTi - Adminisztrátor
FTi írta:Nincs ezzel semmi gond, hogy a seniorok szeretnének egy kategóriát. De nyilvánvaló, hogy ehhez még túl kevesen vannak, ráadásul különböző kategóriájú fegyverekkel, tehát már csak ezért sem lenne igazságos összevonni őket egy kategóriába. FT esetén a 7,5J-osok és a 16J-osok pontszáma a különböző célok miatt még kevésbé összemérhető.
Jó ötlet
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
-

AirArms - MFTSZ versenyző
Ja, mert azt mindig a Béla nyeri :-) Lassan beleesunk többen a senior kategóriába, várhattok egy kicsit. Vagy vigyük le 50 évre.
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
-

Dino - MFTSZ Elnök
Tisztelt Sporttársak!
A senior kategória kérdését biztosan megoldja az idő, csak a kaszást kell sokáig távol tartani. Ha már a pályaépítés is szóba került, szeretnék rávilágítani egy másik problémára. vagyunk páran, mi a "kisebbség", akik baloldalon lövünk. Voltam olyan versenyen, ahol a lőállások egy része a jobbosoknak lényegesen kedvezőbb testhelyzetet biztosított, mint a balosoknak. Ez egyébként Móron nem volt jellemző. Jó lenne, ha a szervezők bárhol e hazában ezt is figyelemben vennék. Csak annyira, hogy a cél a karó mindkét oldaláról egyformán látható legyen, ha lehet.
Sportársi üdv. Bocassa6
A senior kategória kérdését biztosan megoldja az idő, csak a kaszást kell sokáig távol tartani. Ha már a pályaépítés is szóba került, szeretnék rávilágítani egy másik problémára. vagyunk páran, mi a "kisebbség", akik baloldalon lövünk. Voltam olyan versenyen, ahol a lőállások egy része a jobbosoknak lényegesen kedvezőbb testhelyzetet biztosított, mint a balosoknak. Ez egyébként Móron nem volt jellemző. Jó lenne, ha a szervezők bárhol e hazában ezt is figyelemben vennék. Csak annyira, hogy a cél a karó mindkét oldaláról egyformán látható legyen, ha lehet.
Sportársi üdv. Bocassa6
- Bocassa6
Bocassa6 írta:Tisztelt Sporttársak!
Sportársi üdv. Bocassa6
Egy lövészkesztyű sokat segíthet ezen a gondon.
-

FTi - Adminisztrátor
22 hozzászólás
• Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3
Vissza: Versenyek és egyéb események