HFT Magyar Kupa II. forduló Budakeszi_2011.03.26.
47 hozzászólás
• Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: HFT Magyar Kupa II. forduló Budakeszi_2011.03.26.
Tisztelt Szervezők és Versenyzőtársak!
Ezúton szeretném megköszöni a versenyzési lehetőséget és az ezzel járó sikerélményt.
Két hónapja csaptam fel "légvadász"-nak, így hozzászólásomat is ennek megfelelően súlyozzátok.
- A folyamatos indítással nekem nem volt semmi gondom: a 4 fős csapatok eligazítása - legalábbis: esetünkben - megfelelő volt, a szabadon választható csoportkiosztás lehetővé tette, hogy a hozzám hasonló "csíkoshátúak" tapasztaltabb versenyzőtársak védőszárnyai alatt sajátítsák el a versenyzéssel kapcsolatos szabályokat és szokásokat.
- A célok "szétlőtt" állapota zavaró volt ugyan, de legalább mindenkinek egyformán az volt: frissen festett célok esetén csak az első néhány pályán lehetett volna látni a találatot, a verseny kétharmadát már úgyis gepárd-mintás vasvadakkal teljesítettük volna.
- A fekvő lőállás szerintem kellően ki volt tisztítva, a többivel sem volt különösebb gondom.
Az erdő ilyen és nem az erdőnek kell alkalmazkodni a "vadászhoz".
Amiket hibáztam, nem fogható a kiálló hajtásokra, csonkokra...
- A majális-jellegű közös étkezés - és hogy emiatt nem párologtak haza a sporik - tovább fokozta a nap élmény-szintjét: a leves tökéletesen zárta a programot.
- A dobogóra biztosan van valamilyen házilag is elkészíthető LEGO-jellegű megoldás, ez az eredményhirdetés nívóját valóban emelné.
A dobogósok elért pontszámaira azonban kíváncsi lettem volna: nem hosszabbította volna meg jelentősen a ceremóniát, viszont érzékletesebben mutatta volna meg a helyezettek teljesítményét és az egymás közötti lőeredmény-különbségeket.
(ez talán csak nekem volt szokatlan?)
Mindent egybe vetve jól éreztem magam és a továbbiakban is számíthattok a nevezésemre!
(ennek csak időbeosztási akadályai lehetnek...)
Tisztelettel:
Nagy Balázs "Bazsa69"
64 pont Szláviával...
Ezúton szeretném megköszöni a versenyzési lehetőséget és az ezzel járó sikerélményt.
Két hónapja csaptam fel "légvadász"-nak, így hozzászólásomat is ennek megfelelően súlyozzátok.
- A folyamatos indítással nekem nem volt semmi gondom: a 4 fős csapatok eligazítása - legalábbis: esetünkben - megfelelő volt, a szabadon választható csoportkiosztás lehetővé tette, hogy a hozzám hasonló "csíkoshátúak" tapasztaltabb versenyzőtársak védőszárnyai alatt sajátítsák el a versenyzéssel kapcsolatos szabályokat és szokásokat.
- A célok "szétlőtt" állapota zavaró volt ugyan, de legalább mindenkinek egyformán az volt: frissen festett célok esetén csak az első néhány pályán lehetett volna látni a találatot, a verseny kétharmadát már úgyis gepárd-mintás vasvadakkal teljesítettük volna.
- A fekvő lőállás szerintem kellően ki volt tisztítva, a többivel sem volt különösebb gondom.
Az erdő ilyen és nem az erdőnek kell alkalmazkodni a "vadászhoz".
Amiket hibáztam, nem fogható a kiálló hajtásokra, csonkokra...
- A majális-jellegű közös étkezés - és hogy emiatt nem párologtak haza a sporik - tovább fokozta a nap élmény-szintjét: a leves tökéletesen zárta a programot.
- A dobogóra biztosan van valamilyen házilag is elkészíthető LEGO-jellegű megoldás, ez az eredményhirdetés nívóját valóban emelné.
A dobogósok elért pontszámaira azonban kíváncsi lettem volna: nem hosszabbította volna meg jelentősen a ceremóniát, viszont érzékletesebben mutatta volna meg a helyezettek teljesítményét és az egymás közötti lőeredmény-különbségeket.
(ez talán csak nekem volt szokatlan?)
Mindent egybe vetve jól éreztem magam és a továbbiakban is számíthattok a nevezésemre!
(ennek csak időbeosztási akadályai lehetnek...)
Tisztelettel:
Nagy Balázs "Bazsa69"
64 pont Szláviával...
Bazsa69
Slavia 630
Slavia 631 + 6-12x44
Slavia 630
Slavia 631 + 6-12x44
-

Bazsa69 - Hozzászólások: 9
kezdeofieldtargetos írta:Tisztelt Szervezők, kedves lövész társak!
Köszönöm a mai verseny rendezését, szervezését. Ugyan most nem sikerül érdemi eredmény elérnem, de szeretnék néhány építő jellegű kritikát megosztani a szervezők felé (már ha a magam fajtát meghallgatják).
Milyen fajta vagy?
1. Az érkezés, nevezés és belövés kissé kesze-kuszának tűnt, de ez lehet a nagy számú nevező következtében volt. Viszont a nevezéskor szokásos sebesség mérés hiánya számomra ugyan nem, de mások számára akinek esetleg erősebb volt a fegyverük, gondot jelenthetett az, hogy a verseny közben kellett mérniük, és ugye bár ekkor nem állíthattak a sebességen. Szóval sztem sokkal jobb megoldás a nevezéskor történő sebesség mérés, persze ezek után a verseny közbeni is kell.
Hidd el hogy neked a genetika is kesze kusza!
Ez egy verseny és nem a fegyvermesterek találkozója volt! Ott volt mellettem a sebesség mérő, senki sem kérte el!!!!!!!
2. Sebesség méréskor a nagy kronográf használatával meggyűlt a bajunk (mert tuti buták vagyunk hozzá), a sorozatos error és egyéb hibaüzenetek miatt. Ezek után többszöri hangos kérésre segítséget nyújtott ugyan a közelben tartózkodó versenybíró, egy lövés erejéig. Célszerű lett volna egy hozzáértő állandó embert oda állítani, hogy segítsen a lövészeknek.
3. Voltak újoncok is, és egy csoportos biztonsági és csapat eligazítást, mint ami általában szokott lenni, sztem célszerű lett volna most is tartani, hogy mindenki képben legyen.
??????????
4. Tudom, hogy a Budakeszi lőtéren most már a bukócélok gyakorlásra is használhatóak és azért vannak, hogy bárki bármikor gyakorolhasson. Nincs is ezzel semmi baj, viszont mivel VERSENYRŐL és Magyar Kupáról volt szó, díjaztam volna, hogy a célokat szépen lefestik a verseny előtt, mert a furfangos szél hatását szerettem volna látni egy-egy elhibázott cél esetén, hogy a következő pályákon korrigáljam a lövést. Sajnos ezt a sz...-rá lőtt célokon nem igazán láttam, még minőségi csővel sem.
5. Mivel HFT-ről van szó, és a többség ugye bár a fekvő lő pozíciót kedveli, így szintén díjaztam volna, hogy a lőállásokban azokat az ujjnyi ágakat és csonkokat előző napokban kiirtották volna, hogy a lövész máját, gyomrát és lépét ne szúrja célzás közben.
Szabály könyv! ? Kb. : Legalább egy testhelyzetből látszódni kell a KZ felének!
Mindezek ezek mellett pozitívum a finom reggeli és az ebéd, valamint végre a maximálisan korrekt belövő pálya megléte.![]()
(Ezzel nem célom a konfliktus szítása, csak egyéni véleményemet osztottam meg. Aki ezt nem így látja, a mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét)
Kedves barátom a szavaidat, olvasva neked asztaliteniszezni kéne!
A gyors indítás a időjárás előre jelző állomás „ Nagy zápor” dezinformációja alapján lett megsürgetve! Hogy ne áázá el vazeg( de már bánom!)
VÉRNYÚL
SCHMIDT & BENDER FOREVER
Anschütz 9015 FT
Szaros MARCH
-

paja - MFTSZ versenyző
Valami keresi gazdáját!
Ha nem kell szívesen beteszem a gyűjteménybe.
-

gombi022 - MFTSZ versenyző
gombi022 írta:Valami keresi gazdáját!
Azt hiszem, nem hagytam ott semmit, de nálam sosem lehet tudni: a versenyre is kellő mennyiségű anyagi bázis nélkül mentem...
Segíts már: mi van Nálad?
Bazsa69
Slavia 630
Slavia 631 + 6-12x44
Slavia 630
Slavia 631 + 6-12x44
-

Bazsa69 - Hozzászólások: 9
gombi022 írta:Valami keresi gazdáját!
szvsz DDFeribácsi ülőpárnája
-

norinco - Hozzászólások: 86
Nem a tiéd, az biztos!
Bazsa69 írta:gombi022 írta:Valami keresi gazdáját!
Azt hiszem, nem hagytam ott semmit, de nálam sosem lehet tudni: a versenyre is kellő mennyiségű anyagi bázis nélkül mentem...![]()
Segíts már: mi van Nálad?
-

gombi022 - MFTSZ versenyző
Én tudom mi maradt ott, a csoportos jó hangulat, ami a versenyt jellemezte !

FT:WaltherLG-90 + Niko S. 6-24X56
-

Gayer Attila - Hozzászólások: 173
A chrony jó volt, de 1, vízszintesen kell tartani a fegyvert, 2, nem kell rángatni sütés közben.
Az más kérdés, hogy jónéhány sporinak fejmagasságban volt, és a fentiek betartása felfelé nyújtózkodva nem volt egyszerű
Az más kérdés, hogy jónéhány sporinak fejmagasságban volt, és a fentiek betartása felfelé nyújtózkodva nem volt egyszerű
-

kzozee - Hozzászólások: 635
kzozee írta:A chrony jó volt, de 1, vízszintesen kell tartani a fegyvert, 2, nem kell rángatni sütés közben.
mindent tudok
Te csavaroztad fel
-

norinco - Hozzászólások: 86
Gayer Attila írta:Én tudom mi maradt ott, a csoportos jó hangulat, ami a versenyt jellemezte !![]()
![]()
![]()
Az biztos nem mert még az asszony sem tudta elvenni a jókedvem . Ez egy nagyon jó hangulatú versengés volt köszönöm a Vasnyúl szervezőinek
nyílt irányzékos csúzli
-

Orosz Jankó - Hozzászólások: 166
47 hozzászólás
• Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Vissza: Versenyek és egyéb események