FT Magyar Kupa 6. forduló Debrecen-Bánk 2010.10.30
11 hozzászólás
• Oldal: 1 / 2 • 1, 2
FT Magyar Kupa 6. forduló Debrecen-Bánk 2010.10.30
Versenykiírás
Előnevezés 2010.10.28 22:00-ig
Minden kedves versenyzőt szeretettel várunk a 2010-es FT VB helyszínén. A pályákat is igyekszünk a VB-t idézően felépíteni, persze azért egy kicsit kevesebb lesz
Előnevezés 2010.10.28 22:00-ig
Minden kedves versenyzőt szeretettel várunk a 2010-es FT VB helyszínén. A pályákat is igyekszünk a VB-t idézően felépíteni, persze azért egy kicsit kevesebb lesz
-

FTi - Adminisztrátor
Re: FT Magyar Kupa 6. forduló Debrecen-Bánk 2010.10.30
Felkerültek az eredmények, és némi fotó.
Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött, és reméljük, jól éreztétek magatokat a sok túra ellenére is (az idő legalább jó volt).
A mai verseny egy kísérlet volt arra, hogyan lehetne a 16J-nak és a 7.5J-nek egyaránt az eddig megszokottaknál egy kicsit nehezebb pályákat építeni úgy, hogy a célok fele közös (25 lőállás, lőállásonként 3 cél). Érdekelne a véleményetek, milyen volt, illetve járható út ez a későbbiekre nézve?
Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött, és reméljük, jól éreztétek magatokat a sok túra ellenére is (az idő legalább jó volt).
A mai verseny egy kísérlet volt arra, hogyan lehetne a 16J-nak és a 7.5J-nek egyaránt az eddig megszokottaknál egy kicsit nehezebb pályákat építeni úgy, hogy a célok fele közös (25 lőállás, lőállásonként 3 cél). Érdekelne a véleményetek, milyen volt, illetve járható út ez a későbbiekre nézve?
-

FTi - Adminisztrátor
FTi írta:Felkerültek az eredmények, és némi fotó.
A pályák jók voltak.! Jó sok hosszú kék céllal. Csak így tovább! Nekem ez tetszik.
A pálya ilyen széthúzása viszont felesleges. Az én csapatom a 25-ös pályán kezdett és NÉGYSZER tettük meg a belövőpálya és az erdő végén lévő távot! Ha kirándulni akarok menni nem viszek magammal puskát és nem oda-vissza járkálok többszáz métert. A befejezést követő lejövetel után (kb. 1 km gyaloglás full cuccal) meg a kitalálónak kívánok majd azonnali szétlövést.
-

foxpro - Hozzászólások: 681
Szeretném ha pontosabban leírnád Pisti, hogy miben állt ez a módosítás, vagy 16J-nak való megfelelő szintű pályaépítés tervezés. Mert sajnos én sem tudtam elmenni, de szerintem sokan tudnának tanulni belőle. Mert ahogyan az eredményeket elnézem, nagyon jól sikerült eltalálni a 7,5 J és a 16J igényeit. Szinte hasonló eredmények születtek.
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
-

doki - MFTSZ versenyző
foxpro írta:A pályák jók voltak.! Jó sok hosszú kék céllal. Csak így tovább! Nekem ez tetszik.
A pálya ilyen széthúzása viszont felesleges. Az én csapatom a 25-ös pályán kezdett és NÉGYSZER tettük meg a belövőpálya és az erdő végén lévő távot! Ha kirándulni akarok menni nem viszek magammal puskát és nem oda-vissza járkálok többszáz métert. A befejezést követő lejövetel után (kb. 1 km gyaloglás full cuccal) meg a kitalálónak kívánok majd azonnali szétlövést.
A kitaláló én voltam, engem lehet szidni
Egyébként egyszeri alkalom volt, szerettem volna, ha a 7.5J-os versenyzők is átélik egy kicsit a VB-pálya hangulatot. Egyébként ekkora létszámnál én a kétcélos pályákat is felesleges luxusnak tartom, bár a 25 külön cél másképp csak sok-sok zsinórgubanc árán lett volna elhelyezhető (ami így is volt bőven).
doki írta:Szeretném ha pontosabban leírnád Pisti, hogy miben állt ez a módosítás, vagy 16J-nak való megfelelő szintű pályaépítés tervezés. Mert sajnos én sem tudtam elmenni, de szerintem sokan tudnának tanulni belőle. Mert ahogyan az eredményeket elnézem, nagyon jól sikerült eltalálni a 7,5 J és a 16J igényeit. Szinte hasonló eredmények születtek.
Minden pálya 3 célos volt (az álló/térdelőek is), egy kék, egy sárga és egy fekete céllal (illetve sajna két cél festése valahogy kimaradt, emiatt az egyik pálya csak kétcélos lett). A célok jellemzően a határ környékére voltak kitéve: kékek bőven 40m felett, közös 25-ösök 30-33m felett, közös 15-ösök 20m környékén. Így a 16J-osok pályanehézsége nagyjából vb-szintű volt.
Sárgákból előfordult 15, 25 és 40 is, ezek már nem voltak annyira határtávolságon, de azért nem volt könnyű dolga a 7.5-ösöknek sem - tartottam is tőle, hogy nem születnek túl magas pontszámok náluk, de erre Fecó, Maci és Szomju Tomi kellemesen rácáfolt.
Utólag még annyit változtatnék a kialakításon, hogy néhány pályát 3 helyett 4 célosra építenék két sárga és két kék céllal, illetve lennének csak közös 2 célos pályák is, úgy talán kevésbé monoton a dolog, de maradna a 25 kék - 25 közös - 25 sárga arány.
-

FTi - Adminisztrátor
És netán a pályák számozása is a VB-vel volt egyező? (a gyaloglás miatt kérdezem)
AA-TX200HC + Sightron SIII 10-50x60
-

doki - MFTSZ versenyző
doki írta:És netán a pályák számozása is a VB-vel volt egyező? (a gyaloglás miatt kérdezem)
Nem teljesen. A szekérszín-kapu mögötti rész kimaradt, a kilátótól a vákáncsosházig volt az 1-12, a hátsó erdőszakaszon pedig a 13-25. pálya.
-

FTi - Adminisztrátor
Nézegettem a fotókat és szinte olyan mint a VB-én készült képek ,csak az ősszi hangulat az elmúlás árnyai tünnek elő és a lelkemben is előtör az az érzés,hogy: Volt egy VB egy "nagy lehetőség" amit elszalasztunk mert már az első napon az esély "elmúlt már"..........
- Pilátus
FTi írta:A szekérszín-kapu mögötti rész kimaradt, a kilátótól a vákáncsosházig volt az 1-12, a hátsó erdőszakaszon pedig a 13-25. pálya.
Esetleg kevesebb dekódolatlan szlenggel nem lehetne?
HFT/FT: Daystate Panther - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
HFT: Daystate MK4St - Edgar Bros 10x42
-

Dino - MFTSZ Elnök
Dino írta:FTi írta:A szekérszín-kapu mögötti rész kimaradt, a kilátótól a vákáncsosházig volt az 1-12, a hátsó erdőszakaszon pedig a 13-25. pálya.
Esetleg kevesebb dekódolatlan szlenggel nem lehetne?
Csak a te kedvedért egy térkép: http://www.fieldtarget.hu/ftworlds2010/ ... 10_map.jpg
A VB-térképen 3-9.cel jelölt pályaszakasz maradt ki a szombati versenyen, ez van a szekérszín-kapu mögött. A vákáncsosháznál pedig akkor jártál, amikor a kötelező kispárna- és sebességmérésnek vetetted alá magad (a térképen 2. környéke).
-

FTi - Adminisztrátor
11 hozzászólás
• Oldal: 1 / 2 • 1, 2
Vissza: Versenyek és egyéb események