Sziluett lövészet
4 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
Sziluett lövészet
Üdv!
Arra vagyok kíváncsi, hogy a sziluett lövészetnél (nem korlátozott kategória) verseny közben lehet-e állítani a távcsövet?
Ez felmerült Tatabányán és Budaörsön is, de senki nem tudta pontosan.
Mit mond a nemzetközi irodalom és szabályzat?
Mivel a célok távolsága mint tudjuk különböző, ez megkívánná a távcső állítását.
Ha HFT szabályok szerint lövünk, akkor tilos az állítgatás.
Nyílt irányzéknál ilyen gond nincs. De úgy nem lő senki.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a sziluett lövészetnél (nem korlátozott kategória) verseny közben lehet-e állítani a távcsövet?
Mivel a célok távolsága mint tudjuk különböző, ez megkívánná a távcső állítását.
Ha HFT szabályok szerint lövünk, akkor tilos az állítgatás.
-

betetes - Hozzászólások: 10
Re: Sziluett lövészet
betetes írta:Üdv!
Ha HFT szabályok szerint lövünk, akkor tilos az állítgatás.![]()
LEHET ÁLLÍTANI, semmi köze az FT és a HFT szabályokhoz !
Mihelyt az 5-ös sorozatot megkezded lőni,aközben nem állíthatsz.(azt meg úgyis időre kell lőni???vagy nem??)
FT:WaltherLG-90 + Niko S. 6-24X56
-

Gayer Attila - Hozzászólások: 173
betetes írta:Üdv!
Semmi köze a sziluett lövészetnek az FT és a HFT-hez, az IMMSU szabályok érvényesek. Természetesen lehet állítani a céltávcsövön, és lehetne indulni nyílt irányzékkal is mert van ilyen kategória csak jelenleg nincs induló.
CZ-200-S Nikko Diamond 10-50x60
-

AirArms - MFTSZ versenyző
termeszetesen lehet allitani a tavcsövet es ugye edzesen be kell löni a tavcsövet mind a negy tavolsagra. utana csinal az emberfia egy kottat, hogy melyik tavolsag hol van. multkor lattam egy sracnal, hogy 4 különbözö szinnel (körömlakk) pöttyöt tet a tavcsö tornyara, igy megsporolja a papirra irast. imssu szabalyzat szerint a tüz parancs elhangzasa utan 2:30 van az 5 löves eadasara. ezidö alatt azt allitasz a fegyveren amit szeretnel. tüzet szüntess-nel le kell tenni a fegyvert. a 2:30 legtöbbször eleg arra hogy leadd az 5 lövest, utana altalaban marad idö a parallax es a torony beallitasara a következö figurakhoz.
-

loksi67 - Hozzászólások: 163
4 hozzászólás
• Oldal: 1 / 1
Vissza: Versenyek és egyéb események