Egy kezdő kérdései
Egy kezdő kérdései
Sziasztok!
Érdekel a lövészet és szeretnék kicsit komolyabban elmélyedni benne. Már elolvastam pár írást a témával kapcsolatban, de a gyakorlati dolgokra sajnos annyira nem tért ki.
Olyan kérdésem lenne, hogy használ itt valaki FÉG típusú alsókaros légpuskát? Mi a véleményetek róla?
Mivel jelenleg csak ez a puska áll rendelkezésemre ehhez szeretnék egy távcsövet is venni. Sajnos mivel még nem tudok komolyabb felszerelést venni keresem a legmegfelelőbbet a leg olcsóbb áron. Persze tudom hogy ami jó az drága is...
A távcsőre elsőre valami ilyesmit gondoltam, nem tudom mennyire felel meg a célnak? Vagy hogy van e már vele tapasztalata valakinek? Esetleg tudna e mondani más típust elérhető áron?
http://www.ebay.com/itm/BSA-Optics-8-32 ... Sw5cNYeZRd
Érdekel a lövészet és szeretnék kicsit komolyabban elmélyedni benne. Már elolvastam pár írást a témával kapcsolatban, de a gyakorlati dolgokra sajnos annyira nem tért ki.
Olyan kérdésem lenne, hogy használ itt valaki FÉG típusú alsókaros légpuskát? Mi a véleményetek róla?
Mivel jelenleg csak ez a puska áll rendelkezésemre ehhez szeretnék egy távcsövet is venni. Sajnos mivel még nem tudok komolyabb felszerelést venni keresem a legmegfelelőbbet a leg olcsóbb áron. Persze tudom hogy ami jó az drága is...

A távcsőre elsőre valami ilyesmit gondoltam, nem tudom mennyire felel meg a célnak? Vagy hogy van e már vele tapasztalata valakinek? Esetleg tudna e mondani más típust elérhető áron?
- kevin
Re: Egy kezdő kérdései
Szia!
Jópár dolgot érdemes előtte tisztázni. Mit szeretnél lőni? FT? HFT?
Javaslatom elsőre HFT, arra a puska hellyel-közzel alkalmas, viszont a linkelt távcső már nem erre való.
Kell egy jó szerelék és egy egyszerű 3-9x40-es távcső ami kibírja a rúgós puskát. (Delta, Hawke). Utána gyakorlás versenyzés és menet közben sikerül majd kialakítanod az elképzelésedet. Próbálj eljutni versenyre, ott kipróbálni amit csak lehet és sokat kérdezni. ;) Addig tanulmányozd a HFT szabálykönyvet.
Jópár dolgot érdemes előtte tisztázni. Mit szeretnél lőni? FT? HFT?
Javaslatom elsőre HFT, arra a puska hellyel-közzel alkalmas, viszont a linkelt távcső már nem erre való.
Kell egy jó szerelék és egy egyszerű 3-9x40-es távcső ami kibírja a rúgós puskát. (Delta, Hawke). Utána gyakorlás versenyzés és menet közben sikerül majd kialakítanod az elképzelésedet. Próbálj eljutni versenyre, ott kipróbálni amit csak lehet és sokat kérdezni. ;) Addig tanulmányozd a HFT szabálykönyvet.
kevin wrote:Sziasztok!
-
Sam6 - MFTSZ Elnök
Köszönöm gyors választ, de már tudom, hogy a Field Target érdekel. Szeretnék venni majd egy komolyabb felszerelést, de sajnos még csak ez van. Gyakorolni, talán (remélem) jó lesz... igazából a puskát akarom majd lecserélni valami komolyabbra.
- kevin
Amúgy a linkelt távcsőről van valakinek tapasztalata kibírná a rugós puskát?
- kevin
kevin wrote:Köszönöm gyors választ, de már tudom, hogy a Field Target érdekel. Szeretnék venni majd egy komolyabb felszerelést, de sajnos még csak ez van. Gyakorolni, talán (remélem) jó lesz... igazából a puskát akarom majd lecserélni valami komolyabbra.
Mi az oka annak, hogy kimondottan csak az FT érdekel?
Amúgy csak megerősíteni tudom az előttem szólót, mindenképpen menj el egy versenyre, akár csak nézelődőként, hasznos lesz.
A linkelt távcső az alsókaros FÉG-re nem valószínű, hogy jó lesz, mert elég hosszúnak tűnik ahhoz, hogy eltakarja a töltőkaput - hacsak nem valami nagyon magas szerelékre raknád. De szerintem felesleges, annyit nem ér a puska, FT-re nem alkalmas (a kategóriájában sem versenyez senki). Ha a pontossága egyébként megfelelő (szélcsendben 40 m-en 4 centinél kisebb szórást tud), akkor HFT-re még használható lehet egy kisebb távcsővel.
-
FTi - Adminisztrátor
Üdv Mindenkinek!
Kezdöként elsö puska vásárláshoz kérnék segitséget. HFT-ben gondolkodom , rugós puskára gondoltam. HW 77 ill HW 97 között nem tudok dönteni. Van-e jelentösége a csö hosszának? A HW 99 k 30 cm és valami kompenzátorféle van beépitve , a HW 77 k 37 cm kompenzátor nélkül. Vagy érdemesebb venni a normál csöhosszúságú változatot?
Jelen-e hátrányt a rövidebb csö ill elönyt a kompenzátor? Melyik lenne a jobb válsztás?
Kezdöként elsö puska vásárláshoz kérnék segitséget. HFT-ben gondolkodom , rugós puskára gondoltam. HW 77 ill HW 97 között nem tudok dönteni. Van-e jelentösége a csö hosszának? A HW 99 k 30 cm és valami kompenzátorféle van beépitve , a HW 77 k 37 cm kompenzátor nélkül. Vagy érdemesebb venni a normál csöhosszúságú változatot?
Jelen-e hátrányt a rövidebb csö ill elönyt a kompenzátor? Melyik lenne a jobb válsztás?
- Cyrano
Cyrano wrote:Üdv Mindenkinek!
A rövidebb cső előnye, hogy kisebb helyen elfér a puska

Ha akarsz nyílt irányzékkal is lőni, akkor 77, ha nem, akkor 97. Vagy amelyik jobban tetszik, szerkezetileg és pontosságban nincs különbség köztük. A "kompenzátor" csak egy sima üreges kamra.
Viszont ezek helyett egy jó állapotú régi Walther LGV-vel jobban járnál. A HW-kon sokat kell tuningolni, mire hasonlóan tudnak viselkedni (visszarúgás, sütés).
-
FTi - Adminisztrátor
Köszönöm a választ. A tuningolást le lehet tudni rugócserével? Neten találtam kb 70 euróért csererugót , rugóvezetövel. Ezen kivül milyen egyéb tuningolásra kell felkészülnöm? Sajnos nem tudok eladó walthert...
- Cyrano
https://www.versandhaus-schneider.de/pr ... s_id/37156
Esetleg ez a walther jobb megoldás lenne? Igaz 500 ajró.....
Esetleg ez a walther jobb megoldás lenne? Igaz 500 ajró.....
- Cyrano